Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Od jakiegoś czasu zaczęłam chodzić na siłownię. Staram się bywać tam ok 3 razy w tygodniu, czasem zdaża mi sę to dzień po dniu. Zauważyłam, że w trakcie biegania, ale także podczas wykonywania czyności dnia codzienego moje kości tak jakby *strzelają*, ponaddto czasami trochę bolą. Po wizycie u neurologa (gdyż także miałam przewlekłe bóle głowy i oczów) dostałam receptę na magnez, bo moje mieśnie i kości są ponoć słabe oraz zalecenie przystopowania z siłownią. Wprawdzie po zażyciu magnezu troche się poprawiło, ale dalej coś się dzieje z moimi stawami. Czy to od ćwiczeń, czy jest może jakaś inna tego przyczyna? Do jakiego specjalisty sie udać, aby rozwiązał mój problem? Z góry wszytskim dziękuję.

Tobie może już nie, ale moze komuś innemu sie przyda. :) Miałam sytuacje bardzo podobną. Powodem *strzelających* kości w Twoim przypadku może być nierozgrzewanie sie przed siłownią. wtedy Twoje stawy są bardzo przesilone bo mieśnie nie maiły możliwości w pełni zadziałać. Oprócz tego magnez przyspiesza wchłanianie wapnia, przez co trzeba uzupełniać niedobory tego składnika. :) MAm nadziej, że niektóym pomogłam. :)