Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca codziennie z różnym nasileniem a beta-blokary i magnez

Gość żyrafa

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiu dodatkowe skurcze to nie to samo co czestoskurcz!!! Ja mam dodatkowe przeroznie raz sa co chwila a potem ich miesiac nie ma, nie biore nic mam przy sobie atenolol lub propranolol lub bisocard, dziennie biore potas i magnez ale Wam polecam aspargin, pije muszynianke ze wzgledu na duza zawartosc mineralow no i validol. Na mnie dzial on rewelacyjnie ziolowe tableteczki do ssania ktore moga brac nawet kobiety w ciazy wiec spoko, pozdrowienia
Droga Basiu mialam niedawno zalozony holter i lekarz powiedzial ze byly dodatkowe skurcze oraz czestoskurcz nadkomorowy. Ogolnie odczuwam jakas tam arytmie no i ten czestoskurcz... Mam rowniez niedomykalnosc zastawki mitralnej I/II stopnia.
ja mam niedomykalnosci I stopnia w trzech zastawkach i zwloknialy pogrubialy platek zastawki mitralnej ale kardiolodzy twierzda ze ot tego sie nie ma arytmi?? no nie wiem ciezko uwierzyc mi w nerwice, napisz mi czy jak cos zjesz np sniadanie ( bo ja tak mam) czy dopada Cie napad szybkiego bicia serca??? skad u Ciebie ta niedomykalnosc??
Niedomylalnosc mam prawdopodobnie z powodu infekcyjnego zapalenia wsierdzia ktore mialam dwa lata temu... okazalo sie wtedy ze mam tez pogrubienie zastawki mitralnej... ostatnio mialam tachykardie i bylo pogotowie u mnie (tetno w spoczynku 180)i przy okazji okazalo sie ze mam ta niedomykalnosc... czasami mam dni kiedy wszystko mnie meczy i szybciej bije srce-nawet po zjedzeniu sniadania... arytmie moge miec przez ta zastawke-tak stwierdzil lekarz
ps mialam rowniez niski poziom magnezu ... teraz zazywam magnez,nie pije kawy i czuje sie o wiele lepiej chodz nie tak jakbym chciala :) Sledzilam troche Twoje losy na forum... w pewnym momencie bylo chyba lepiej, prawda? czytalam cos z grudnia 2005.Dziwi mnie fakt ze lekarz powiedzial Tobie ze z tych zastawek nie ma sie arytmi... skoro cos jest tam nie tak, serca ma prawo chyba reagowac w ten sposob? a jesli odczuwasz jakies bole lub niepokoje to chyba wiem o czym piszesz... jedyna pociecha wtym ze nie jestesmy z tym problemem same :) pozdrawiam goraco
czesc napisz mi prosze jak objawialo sie u Ciebie te zapalenie wsierdzia??? i po czym to zapalenie, moze o migdalkach??? mnie kardiolog powiedzial ze ta niedomykalnosc ktora ja mam ma 60% spoleczenstwa nie wiedzac o tym w ogole. A co z tym Twoim pogrubieniem mitralnej a moze chodzi ci o pogrubienie platkow?? masz jakies wyniki badan echa serca, jesli tak to napisz mi, pozdrowienia
infekcyjne zapalenie wsierdzia- oslabienie ogolne organizmu, ciagly stan podgoraczkowy (37,8- 38,3), nocne poty... ale poszlam do lekarza bo odczuwalam bole w klatce piersiowej oraz mialam przyspieszone tetno. Po kilku tygodniach pobytu w szpitalu okazalo sie ze mam izw,pogrubienie platka zastawki mitralnej oraz serce hiperkinetyczne... ordynatorka powiedzala ze mialam to przez nie leczone angine, prochnice... teraz sie okazalo ze mam niedomykalnosc... Mam 21 lat i corke 10 mies jeszcze tuz przed porodem mialam tylko pogrubienie platka zastawki i wszystko bylo ok A jesli chodzi o to czy jestem nerwowa... czasami tak ! a jesli chodzi o panikare to tez tak :) zwlaszcza jesli odzczuwam bol w klatce piersiowej(nienawidze tego, mysle czasami ze to koniec) Zamiast kawy pije herbate mietowa, zazywam magnez i witaminy jak mi sie przypomni- i czuje sie lepiej. Wydaje mi sie ze z tego wszystkiego tez dostaje nerwicy...
a jak rodzilas, noturalnie? bo ja tak , jak sie czulas w ciazy??? u mnie sie wszystko zaczelo od 5 miesiaca ciazy mialam dodatkowe skurcze serca i szybkie bicia, ile holter wykazal ci tych dodatkowych skurczy???masz jakis wynik w domu najlepiej echa serca??? porownalybysmy wyniki???pozdrowionka a moj synek ma 19 miesiecy
Ja jestem z Zabrza :) Niestety nie mam wynikow badan poniewaz wszystkie sa u mojego lekarza. Arytmia zaczela sie u mnie jakies dwa lata temu ale nie mowilam o tym lekarzowi a przy kontrolnych ukg tez nic nie wykazywalo- tylko to co juz mialam po tym infekcyjnym zapaleniu wsierdzia. Rodzilam silami natury a ukg mialam robione ok miesiac przed rozwiazaniem i lekarz( w sumie ordynatorka) nie widziala przeciwskazan do porodu silami natury. W ciazy odczuwalam rowniez arytmie i szybkie bicie serca a zwlaszcza ze rodzilam pod koniec sierpnia (przez te upaly bylam na ostatnich nogach :P i strasznie sie meczylam )
przez to co pisalysmy ze soba na nowo uwierzylamw to ze mam chore serce. i od wczoraj jest tragedia doslownie ze mna. Bardzo zle wplynelo na mnie to co pisalas ze od tych zmian w sercu jest ta arytmia i ze dziwisz sie lekarza ze tak mi mowia ze to nie od tego. Dzis wyladowalam z tego wszystkiego na badaniu ekg, cisnienia, krwi itd... fatalnie sie czulam tetno raz mialam 150 a za chwile 50, padlo mi na mozg zaczelam wyobrazac sobie te cholerne zastawki jak one sie nie domykaja i przez to mam te szybkie bicia, mialam tez dodatkowe skurcze silny bol w okolicy srodka klatki piersiowej, uczucie dusznoci, bylam blada, dretwialy mi dlonie, bylo mi slabo do tego wzytskiego powrocil nerwobol miezyzebrowy ktory mam dokladnie z lewej strony pod piersia on imituje do zludzenia bole podobne do sercowych, ekg nie wyszlo zle natomiast cisnienie 90/40 a tetno slabo wyczuwalne i musieli mi mierzyc 4 razy bo nie slyszeli tetna!!!Musze isc na leczenie nerwicy serca bo dzis po raz 100 uslyszalm od lekarza ze moje zmoany w sercu sa tak niewielkie ze nie ma to zadnego wplywu na jego bicie~!!! to moja psychika to powoduje i mysl o tym ze nie do konca to serce jest idealne!!!i wole w to wierzyc niz w to ze jestem bardzo chora na serce. Co do atakow nie radze sobie z nimi w ogole, mam je dziennie po kilka razy glownie po sniadaniu sie zaczyna, biore wtedy validol. oplukuje twarz i nadgarstki zimna woda i chodze taka jakby pochylona, czasem klade na twarz mokry recznik jednym slowem jeden cyrk, do tego sieje straszna panike i wprowadzam cale moje otoczenie w uczucie leku i paniki, jestem wtedy nie mila dla wszytskich mam wrazenie ze najwazniejsze jest wtedy to co sie ze mna dzieje i nie wazne jest nawet to ze moj maly synek chodzi za mna i wola mama mama, wtedy mnie to denerwuje-STRASZNE!!!!potem tego bardzo zaluje i cierpie z tego powodu ze robie to mojej rodzinie ze musza to przeze mnie przechodzic itd..........Jak mam atak to nachodzi mnie mysl to koniec!! tym razem tego nie przezyje te serce juz tego nie wytrzyma nie da rady dostane zawalu albo wylewu,to koniec w myslach zegnam sie z cala rodzina, i tak to wlasnie wyglada, ciagle mysle o tym sercu sprawdzam sobie co chwile puls na szyji i mierze po ok 30 razy dziennie cisnienie, to choroba ale jak widze psychiczna dajaca objawy fizyczne ktorych ja boje sie panicznie a to jest nic innego jak strach strach przed smiercia.koniec
Kochana Basiu !!! Ni chcialam Cie tak wystraszyc :) W Twoim przypadku moze faktycznie to nerwica... Pisalam ze serce moze mniec z tego arytmie ale nie musi!!! moje serce moze tak reagowac, ale moze to byc jedne serce na sto... ja nie tylko mam problem z zastawka ale mialam izw i zostaly po tym slady... Same zastawki nie powinny szkodzic... chyba ze niedomykalnosc jest bardzo duza! Basiu to ze masz niedomykalnosc to nie jest tak duzy problem! nie pij kawy, zazywaj magnez, pij herbaty ziolowe. Ja osobiscie czytam o hunie i pomaga w zyciu codziennym... Czy Ty masz problemy np z facetem? Jakies problemy nie rozwiazane? bo jesli chodzi o to ciagle mierzenie tetna lub cisnienia to tez to przechodzilam... wydaje mi sie ze moglybysmy sobie pomoc nawzajem !!! a najwazniejsze zebys umiala sie uspokoic... i zaczela ukladac swoje zycie... a wtedy zaczniesz odczuwac lepsze samopoczucie... a Twoje zastawki nie beda Ci dokuczac a tak wlasciwie Twoja nerwica :)))
Gość nerw lisciowy
Kurde Barbara, ale Cię wzięło !!! Jesteś totalnie rozwalona psychicznie w sensie nerwicy hipohondrycznej ukierunkowanej na serce. Moja nerwica niestety też zmierza w tym kierunku. Co prawda nie mam takich rajdów jak Ty, ale wystarczy jak coś przeczytam, albo usłyszę o tym że ktoś miał taką albo inną arytmię - to po jakimś czasie mam identyczne objawy i ... umieram, by za chwilę zmartwychwstać. Kiedyś trafiony częstoskurczem wsiadłem do auta i pojechałem sam z walącym serduchem na ostry do szpitala - tam oświadczyłem im ze chyba umieram - całym sobą czepiając się tego chyba. Zajęli się mną nawet przyzwoicie - może się przejęli - i po wszystkich badaniach oświadczyli żem zdrów. Nie wierzyłem - więc powiedzieli mi że gdybym był naprawdę chory to w życiu bym sam się nie dowlókł autem do szpitala - szczerze mówiąc trochę mnie tym stwierdzeniem przekonali. Tak czy siak - mamy przerąbane i nasze rodziny z nami także. BTW - podoba mi się jak opisujesz swoje problemy Barbaro, czasem mógłbym napisać to samo :)
witaj... :) Ciebie tez przestraszylam? Ja tylko chcialam opisac swoje zdrowie czy samopoczucie... zapewne tez mam nerwice z tego wszystkiego... ale jest niestety tak ze jesli ktos jest podatny na sugestie to jak cos zlego przeczyta o zrowiu to zaraz mu sie to tez dzieje... przynajmniej ja tak mialam... przepraszam wszystkich tych ktorzy maja teraz przeze mnie klopoty ze swoim zdrowiem :(
Gość nerw lisciowy
E... nie przestraszyłem się tak bardzo by obawiać się umierania* następnego dnia. Chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt iż będąc nawet przypadkowym świadkiem czyjejś niedyspozycji ulegamy, my nerwicowcy, łatwo sugestii i za chwilę nasza nerwica udaje chorobę niedokrwienną serca, ból dławicowy, wylew ( mrowienie połowy ciała) czy też częstoskurczem przypomina nam że ... jeszcze żyjemy ;)