Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobre samopoczucie po wymianie zastawki aortalnej i wszczepieniu homografu

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

4 lipca miałem wymiane zastawki aortalnej z powodu dolegliwośći krzepniecia wszczepiono mi homograf(zastawka biologiczna).Od wczoraj jestem w domu.Czuje sie rewelacyjnie, jestem szczesliwy .Jezeli ktos ma pytania szczeg.o pobycie w szpitalu chetnie opowiem. Operacja była w Aninie.
Mam 35 lat, dzisiaj jest 14 dni od operacji wszystko funkcjonuje super.Czasami zdażają się bóle ramion(słyszałem ,że to normalne).Jak szybko wróciłeś do normalnego trybu w pracy?Moj adres p.wawrzyniak71@neostrada.pl pozdrawiam
czesc.Ja mam obecnie 52 lata . jestem na rencie juz 8 lat. u mnie ten minus ze ja musze juz do konca zycia brac tabletki na tzw. rozrzedzenie krwi i co m-c robic badania na tzw INR. A jak sie czuje, roznie to bywa raz sa dni ze mozna drzewa wyrywac a raz zle sie czuje. No i trzeba sie przyzwyczaic do sluchania pykania,tykania tej sztucznej zastawki Noi mam problemy z cisnieniem za duze i znowu tabletki no i zolaek nawala.Czemu nie starasz sie o rente? Podaj swoje gg to moze cos wiecej poklikamy. 3maj sie hej
Witam:) Mam 22 lata. Miałam wszczepiony homograf aortalny 20 pazdzernika 2004 roku w Aninie. Wyszlam ze szpitala po 9 dniach. Kryzys po operacji przyszedł po 2 tygodniach od wyjścia. Na nic nie miałam siły. NA szczescie szybko przeszedł. Niecały rok po operacji zaszłam w planowana ciążę na która wyraził zgode mój kardiolog. Urodziłam 2,5 miesiaca temu zdrowiutką córeczkę:) Ciążę zniosłam rewelacyjnie. W czasie ciąży cofneła mi sie niedomykalnośc mitralna. Po porodzie jeszcze nie byłam na konsultacji. Ale czuje sie świetnie:) Pozdrawam i życze dużo zdrówka:) Ola
Gość Mateusz
Witajcie! Mam 21 lat. Niecały rok temu miałem wymienioną zastawkę aortalną i aortę wstępującą. Czuję się bardzo dobrze. Nie mam z niczym problemów. Ale mam takie pytanie: Jak duże ciężary mogę nosić? (miałem rozcinaną klatkę piersiową) i jak duży wysiłek mogę wykonywać. Przed operacją potrafiłem na pływalni przepłynąć 2km. Dużo jeździłem na rowerze (zdarzały się nawet trasy 50-cio kilometrowe). Wiem, że teraz muszę oszczędzać swoje serce. Ale jak bardzo? Na co mogę sobie pozwolić?
Mam 55 lat . Jestem po wszczepieniu w 82r sztucznej zastawki mitralnej w Łodzi . W1997r wszczepiono mi w Zabrzu sztuczną zastawkę aortalną .Obecnie okazuje się ,że źle działa ta ostatnia .Mam się zgłosić na konsultacje do kardiochirurga w Zabrzu . Co mam robić ? Obawiam się następnej operacji .Szukam ludzi po kilku podobnych zabiegach .Chciałbym poznać ich zdanie.
Mam 55 lat .Jestem po wszczepieniu sztucznej zastawki mitralnej .Zabieg wykonano w Łodzi w 82r . W 1997r w Zabrzu wszczepiono mi sztuczną zastawkę aortalną . Obecnie okazało się , że ta ostatnia źle działa .Mam umówioną konsultację u kardiochrurga .Co mam robić ? Obawiam się następnej operacji .Szukam ludzi po kilku podobnych zabiegach .Chciałbym poznać ich zdanie .

Moja mama ma 75 lat 23 marca 2011r,miała operacje wymiany zastawki aortalnej serca,niestety bardzo długo wybudzała się ze śpiaczki farmakologicznej bo aż 8 dni,obecnie zaczyna chodzić za pomocą balkonika jest jeszcze bardzo słaba ,ale wszystko idzie w dobrą stronę.mam nadzieje ,że niedługo będzie tą samą mamą ,jaką była przed operacją.miałyśmy wiele szczęścia bo mama miała wspaniałych operatorów w ŁODZI .niedługo pewnie znowu będzie silną i mocną kobietą czego serdecznie wszystkim życzę.monika.

Witam. Mam wstawioną sztuczną zastawkę aortalną 20 lat temu w Katowicach ochojcu,od tamtej pory czuję się dobrze. Urodziłam 3 dzieci,zdrowe bez żadnej wady. Biorę cały czas leki (acenocumarol). Do tykania idzie się przyzwyczaić,teraz to już nie zwracam na to uwagi:) Pozdrawiam wszystkich.

Gość Damian1994

Witam. Mam 18 lat. W grudniu 2012 miałem wymieniany homograft płucny..dodam, iż była to reoperacja. Czuje się naprawdę świetnie. Operacja wykonana była w Aninie przez profesora Różańskiego (wspaniały człowiek i co najważniejsze najwyższej klasy specjalista) :D

Witam zdecydowanie polecam INRatio2, analizator do kontroli INR w domu. sam go używam, jestem zadowolony i nieuzależniony od laboratorium. Kupiłem analizator w firmie RedMed, wysyłają kurierem, nie trzeba nigdzie wyjeżdżać. Obecnie mają promocję a dodatkowo, system poleć znajomemu a dostaniesz za polecenie 12 pasków do INR. Tak więc jeśli kupisz poleć mnie. Piotr Szafrański ;) PS Dla zainteresowanych podaję informację jak uzyskać dofinansowanie na zakup INRatio2, tylko na telefon. 6.0-8-1.7-5.5-5.5

Gość studentfizjo

Witam Państwa, przeprowadzam ankietę na temat jakości życia i stanu zdrowia pacjentów po wymianie zastawki lub po operacji wszczepienie by-passów do pracy magisterskiej. Poniżej zamieszczam link do ankiety, jeśli ktoś z Państwa jest chętny do podzielenia się swoimi doświadczeniami to będę bardzo wdzięczny. http://www.interankiety.pl/interankieta/7f15609c2f764e1fa9a167dcfb72e717.xml