Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski poziom magnezu a arytmia

Gość Anula

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem wręcz pewna tego , sama jestem po udarze mózgu i musze dbać o właściwe poziomy wszystkich pierwiastków. to samo się dzieje jak masz nieobór potasu czy żelaza. Przy niedobrze magnezu szybko męczą się mięśnie.
lekarz mi tak kazal z witamina b to bym przedawkowała. biorę chelat aaminokwasu magnezu czyli naturalny magnez..........z witaminą b to wogóel mi spadla jak opętany bo w tych preparatch z wit b jest go duzo mniej i można najczesciej tylko 6 tabletek dzinnie brać.......
Miałam dwa holtery po 24 godziny , i dwa echa serca. i EKG. w 6 miesiącu i w 9 - tym. w szóstym dostałam ten isoptin. Z chwilą urodzenia przestałam brać. Lekarz mi tłumaczył ,że ciąża to duże obciążenie dla serca i po prostu się męczy i szarpie. Dużo zostalo Ci do końca ciąży?
no i ile miałś tych skurczów dodatkowych na tych holterach? Mnie juz niedługo - dwa tygodnie, ale starsznie się już mećzę z tym sercem, tez mam te szarpnięcia od 6 miesiaca. Bardzo się boję ,ze ta arytmia mi zostanie i nie pozwoli żyć normalnie.........Ale też miałas tyle tych dodatkowych skurczy serca? czy tylko przyspieszony puls?
Ja bylam w ciąży 10 lat temu, ale pamiętam dobrze ,zresztą dzisiaj przeglądałam papiery. Skurcze i dodatkowe szarpnięcia miałam kilka razy na godzinę. Ale aż mi tchu brakowalo, też się bałam strasznie , że zostanie. Artymia tego typu nie zostaje . Nawet mi nie powiedziano ile miałam, zapisano mi lek i już..... Mam nadzieję że troszkę szybciej urodzisz i przestaniesz się męczyć z tym sercem.
Dzisiaj mi tak serce kołacze, ze się naprawde boję:( Jeszcze tak nie miałąm- czy Toboie przed porodem bardziej serce dokuczało? I jeszcze ejdno pytanie czy wiesz chociaż czy miałąś te dodatkowe skurcze komorowe czy nadkomorowe?
Wspołczucia wiem jak to jest:( Japo tym leku nie miałam już szarpnięć. Ale u Ciebie to teraz chyba nie ma sensu go brać. Najlepiej nie leż i nie myśl o tych szarpnięciach i nie wsłuchuj się w Siebie.Zajmij się czymś to jakoś mam nadzieję przetrwasz ten okres albo zgłoś się po prostu do szpitala wcześniej .
Przepraszam niedoczytałam ,nie zauważylam że tu się zrobiła druga strona. Szczerze mówiąc, to ja urodziłam dwa tyg wcześniej z powodu ...... seksu:) Wiem co czujesz , najlepiej wybierz się do gina i weź skierowanie do szpitala i leż już do końca, powiedz ,że się boisz. Ja miałam dodatkowe skurcze komorowe potem doszło jeszcze wypadanie zastawki trójdzielnej, ale to już inna historia.... Trzymam kciuki za Ciebie....
Anula kup ciemne kakao ,,darc cocoa,,i zwroc uwage na to czy jest to dobry produkt czyli naturalny .to ma byc kakao w proszku np.firmy HERSHEYS.ale moze byc tez innej .lyzka stolowa kakao na szklanke wody z cukrem zagotowac dodac mleko najlepiej kozie .pic filizanke 3 razy dziennie .i sprawdz poziom zelaza w surowicy jesli zjechal ponizej 10 to pewnie od tego ale dziwne to ze w ciazy ja am od zawsze ale w ciazy mialam spokoj ani jednego incydentu ale jadlam spore dawki zelaza a magnez dawali i w kroplowie raz na tydzien .no i pialm jakies ziola 3 razy dziennie.ale to dziwnie ze w ciazy przeciez wtedy organizm sie wlasnie wzmacnia i hormony sa ok moze cos z tarczyca to barzdeij realne bo ciaza rozwala tarczyce,sprawdz .ojej wspolczuje to przerabane wsciec sie mozna ,anula pij to kakao to naprawde duzo daje.