Gość puchatek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 mialem dwa napadowe czestoskurcze w zyciu, jeden przyszedl po poprzednio wypalonej dużej ilości papiersów (czułem się *przepalony*, kręciło mi się w głowie, miałem nudności i właśnie niedługo po wypaleniu ostatniego papierosa przyszedł częstoskurcz). Drugi czestoskurcz dostałem w czasie zaciągania się papierosem po wykonanym uprzednio dość ciężkim wysiłkiem fizycznym. Czy istnieje jakaś zależność pomiędzy działaniem nikotyny a występowaniu tych arytmii? Bardzo prosze o odpowiedź. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lukasz Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Oczywiscie ze nikotyna moze wywolywac arytmie. Tak jak kofeina moze spowodowac dodatkowe skurcze lub tachykardie. Papieroski nie niszcza jedynie pluc:) Radze rzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość puchatek Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 rzucilem zaraz po tym drugim incydencie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dorotka Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 elo :)) Puchatek to jest tak jakbys sie pytal czy papierosy wogole są szkodliwe.... :) radze Ci przebadaj płuca sobie lepiej... chodzi mi o pojemnośc płuc... być może masz też niedotlenienie serca albo małą pojemność płuc...i bedziesz potrzebowal inhalatora tak jak ja...to ma rowniez związek z arytmią serca i innymi chorobami serca... np. pieczeniem serca.nie lekcewaz tego bo serduszko mamy tylko jedno:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi