Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze i ból w klatce piersiowej przy niedoczynności tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.pisze bo nie mam z kim o tym porozmawiac.na poczatku grudnia 2008 zrobiło mi sie słabo-jak bym miała zemdlec i zwymiotowac jednoczesnie.do tego ból w klatce i telepanie(cos jak skurcze miesni).przyjechało pogotowie i dali mi isoptin,ketonal i metocard.w szpitalu powiedzieli mi ze to z niedoboru potasu i ze mam powiekszenie lewej komory serca i tachykardie.gdy skonczyłam brac potas poszłam do endokrynologa bo tsh było 4,55.powiedział ze to niedoczynnosc przepisał mi letrox 50 i ze mam brac przez 3 mies. a potem na badanie kontrolne.biore juz 2mies. i czuje sie tragicznie.schudłam 8kg bardzo czesto kołuje mi sie w głowie,nie moge oddechu złapac do konca,mam uczucie jak by mi ktos uciskał klatke piersiowa.i bóle serca-takie jak by mi ktos je sciskał albo wbijał igły.czesto czuje jak by mi ono skakało w klatce,a ostatnio nawet jak by skurcz mnie złapał w serce(ale to tak na dosłownie sekunde i puszcza ale wtedy nie moge oddychac a ten ból jest nie do opisania).czuje jak by mi serce bardzo mocno biło i szybko straszniemam jakies dziwne bóle w mostku,i czuje jak by mi soki trawienne do gardła wpadały bo taki okropny smak czasem mam.czy ja kiedys znowu bede zyc normalnie?mam zaledwie 19lat.czy znów bede mogła ze znajomymi napic sie piwa?bo ja nawet smiac sie za długo nie moge bo zaraz te skurcze mnie łapia i bóle.prosze niech sie ktos ze mna skontaktuje.zapomniałam dodac ze kazdy z lekarzy mówi ze to nerwica w dodatku.
Radzę szukać dobrego endokrynologa i kradiologa. mnie też 4 lata karmili środkami przeciwbólowymi, aż pewnego dnia zabrało mnie pogotowie i okazało się, że mam zapalenie osierdzia serca, a w 2 m-ce potem okazało się, że mam guza w śródpiersiu. nie lekceważ tych objawów, każ sobie zrobić wszystkie możliwe badania! u nas niestety bez przerwy oszczędzają, ale nie daj się zbyć! trzymam kciuki!

ja poszłam do przychodni bo miałam bóle serca gdy sie smiałam i gdy sie denerwowałam czasem tak samo od siebie. W wynikach wyszło mi że mam podwyższone tsh dostałam skierowanie do endokrynologa na ekg , rtg z ekg wyszło wszystko dobrze zostaje mi tylko rtg przy czym mam rózne cisnnienie w rekach oraz lekkie zawroty głowy . biore jodid 100 i źle sie po nim czuje ale mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze :)

Gość aldona2912

Cześć ja też mam bóle w klatce piersiowej, coś właśnie w stylu jak by ktoś mi wbijał igły, przy tym nie mogę oddychać bo to sprawia mi taki ból..nie mam pojęcia co to jest...jak u lekarza rodzinnego mówiłam o tym to powiedział że wymyślam i zaśmiał sie lekko :( Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi co to może być..

U mnie takie bóle się zaczęły po braniu Euthyroxu 25. Ogromny ból klatki piersiowej (ściskanie) i promieniujący do pleców, łopatek, barków, który trwał po pare dni. Ból budził ze snu. Koszmar. Przeszło po odstawieniu leku. Pojawiała się tez tachykardia i inne problemy z sercem. 

Gość Gość Gość

Ja mam identyczne objawy teraz, brałam 50 mg letrox, czyli zmiennik euthyroxu na niedoczynność tarczycy i endokrynolog mi zmniejszyła dawkę do 25 mg ale i tak to nic nie dało. Mam wrażenie, że po tabletkach czuję się jeszcze gorzej. Kiedyś tak źle nie reagowałam a teraz nie jestem w stanie brać tych tabletek nawet najmniejszej dawki. Najgorsze są te objawy te kłucia serca, bóle w klatce piersiowej i ucisk jakby dławienie i uczucie jakby serce miało zaraz stanąć. Coś strasznego. A przez te objawy dochodzą problemy ze snem. Jestem zapisana dopiero do kardiologa za miesiąc a endokrynologa za 2 miesiące. Nie wiem co to może być czy to jest po tych lekach? Czy ma jakieś problemy z sercem?

https://www.penza-press.ru/delaem-remont-v-svoej-vannoj-komnate.dhtm

Italon Loft Honey Chevron (Италон Лофт Хани Шеврон) в Санкт-Петербурге — купить плитку, фото и цены из каталога

Купить керамогранит Coliseumgres (Колизеум Грес) 45x45 по низким ценам ? в Москве. керамогранит 45x45 Coliseumgres (Колизеум Грес) оптом и в розницу с ? доставкой 1-5 дней ?.