Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból i opuchnięcie kolana, uczucie ciężkich nóg

Gość justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 19 lat i od jakiś 4 miesięcy miałam co jakiś czas bóle w prawym kolanie, uczucie ciężkości nogi lub *gniecenie* w owym kolanie. 2 tygodnie temu kolano bardzo mnie zakuło i od tamtej pory boli gdy chodzę, wchodzę lub schodzę po schodach. Ból jest umiejscowiony po lewej stronie kolana, natomiast po prawej wyskoczyła mi jakaś dziwna kulka. Kolano wydaje się troche przekrzywione i napuchnięte. Nie miałam nigdy złamanej lub skręconej nogi, nigdy nie uderzyłam sie mocno w kolano ani nie miałam żadnych problemów z nim dlatego dolegliwosci ktore mam trochę mnie dziwią. Zamierzam wybrac się do lekarza i na przeswietlenie jednak przed tym chciałabym się dowiedziec czy ktoś miał podobne problemy i jakie konsekwencje one ze sobą pociągnęły (operacja czy może poważniejsze problemy ze stawami lub nogą). Proszę o odpowiedz i rade.
Mam to samo i ta sama noga !Wszystko pasuje do mnie w Twoim opisie .Byłem u lekarza i diagnoza - pęknięta łekotka !Trudności w schodzeniu i wchodzeniu na schody .Już miesiąc jestem na zwolnieniu chodze na zabiegi (mrożenie i magnetronik ) Po pierwszych zabiegach ból narastał wieczorem ale po zakończeniu jest troche lepiej ,mimo odzuwania bólu przy poruszaniu się . Jestem już 1 miesiąc na zwolnieniu i jeszcze potrwa leczenie ! Ty napewno masz to samo . Udaj się do lekarz i wykonaj USG bo prześwietlenie nic nie pokaże! Pozdrawiam!
Czesc mam na imie Żaneta mam 16 lat i mam to samo. Ze mna było troche inaczej bo ja sie uderzyłam a potem przesiliłam kolano na wf równiez prawe. Poszłam do lakarza zostałam skierowana na rtg ale nic nie wykazało dopiero na usg wyszło ze mam pęknieta łekotke. Zostałam skierowana na rezonans magnetyczny zeby to potwierdzic. Teraz czekam na operacje zszycia łekotki Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia !
witam. Ja mam 30 lat i od kilku miesiecy czuje bol w lewym kolanie od strony wewnetrznej. Ten bol jest bardzo silny i jednoczesnie bardzo dziwny poniewaz boli po nocy i rano poprostu z bolu wyje zeby noge wyprostowac albo ja giac i do tego nic po niej nie widac a zewnatrz nie ma spuchniecia ani siniaka tylko ten okropny bol. czy ktos moze mi pomoc ?? z gory dziekuje i pozdrawiam
Hej Krzysiek, niestety nie wiem co to za dziwne bole :-( i w dodatku nie ma na tym portalu duzo podobnych przypadkow. te bole to strasznie dziwna sprawa, moze to stawy przeziebione czy cos takiego nie wiem. Gdyby bol wystepowal ciagle toznaczy w dzien przy chodzeniu to pewnie wybralabym sie do lekarza a tak to co powiem ze boli mnie tylko w nocy gdy spie? bez sensu hehheh Jak cos siedowiesz na ten temat to napisz bo ja tez jestem bardzo ciekawa. pozdrawiam
mam 19 lat i męcze sie z tym juz 2 lata. najpierw bolało jedno kolano a teraz dwa. boli mnie kolano pod rzepka, czasami ból promieniuje do kosci piszczelowej i puchnie. miałam jakąś operacje na prawe kolano, uzupełnienie ubytku chrząstki czy cos takiego miało nie bolec, albo przynajmniej złagodzic ból. niestety po 3 miesiacach boli bardziej a lekarz który przeprowadzał mi operacje powiedział ze mam nauczyc sie z tym żyć. nosze opaski uciskowe by jakoś funkcjonowac. bywaja dni ze nie chodze;/

Hej mam 25 lat od 12 lat męcze sie z lewym kolanem mialam operacje i wycieto mi łękotke teraz pada mi drugie kolano bo przez te lata obciązałam zdrowe kolana dzis mam problem zeby chodzic po schodach,jak kucne to nie moge wstac....cholernnie boli..mam skierowanie na rehabilitacje ale co to da...w dodatku pracuje jako kelnerka cały dzien na nogach..nie ma rewelacji..ale treba jakos zyć z dnia na dzien czytalam o operacji rekonstruowania łekotki ale to kosztuje kupe kasy bo narodowy fundusz tego nie oplaca...

Ja miałam ogromne problemy przy uszkodzeniu więzadeł. Przeszłam zabieg. Powrót do pełni zdrowia był czasochłonny i trudny. Rehabilitacja była bolesna. Bardzo pomocna okazała się terapia PST - to jest terapia oparta na sygnałach pulsacyjnych. Poprawa bardzo mnie zaskoczyła. Ja korzystałam z pomocy kliniki Centrum PST Częstochowa Mati

Gość marcin 2890

Fabella jest to kawałek chrzastki stawowej stawałem z krzesla i szczeliło po 4 dniach bol przeszedł po 2 tygodniach pisek scisnoł mi noge w kolanie i ten kawałek chrzastki wcinoł mi w staw kolano zaczło szczelac i bolec byłem u ortopedy przepisał jakis lek i glukozamine na staw po 7 miesiacach było dalej zle zjadłem glukozaminy troche i nic , weszlem na forum i znalazłem Vitalmax - Artrox Drink najtanszy czukata łyzeczke 2*dzennie i przeszło małe opakowanie 300g wystarczyło pisze na opakowanu zeby brac 10 gram na raz to by było 15 dni a czubata łyzeczke piłem 2 miesiace a nawe nieche mowic ile wydałem na glukozamine w ciagu 7 miesiecy

Gość Janeks

Ja miałem pękniętą łąkotkę i robili mi artroskopię, ale wcześniej też chcieli rezonans. Na fundusz to bym się nie doczekał, więc znalazłem najtaniej w Krakowie na Zachodniej 7 i tam zrobili mi badanie szybko i tylko 350 zł. Opis też był bardzo dokładny co pochwalił mój lekarz. praktyka.info.pl chyba też online mają zapisy.

Koniecznie do ortopedy, miałam podobne objawy, trafiłam do szpitala Orthos w Komorowicach i okazało, że potrzebuję zabiegu i specjalnej rehabilitacji. Na szczęście wszystko się dobrze się skończyło. Może nie każdy przypadek jest tak poważny, ale lepiej to sprawdzić.