Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy po usunięcia tetniak aorty

shine258

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że jeśli będziecie mieli jakiekolwiek obawy to nie ma co czekać i jechać do poważnego szpitala który zna się na temacie (np. Anin). Moja Pani lekarz trzymała mnie kilka tygodni w szpitalu argumentując to, że w razie wyjścia i jakiegokolwiek późniejszego wypadku trafiając do rodzinnego lekarza oni nie do końca znają się na temacie - a w szpitalach kardiologicznych, znają się i co najważniejsze wiedza jak z tym postępować. Ja trafiłem do specjalistycznego szpitala 3 dni po wypisie ze szpitala w którym mnie operowali (złapałem COVID) i cieszę się w głębi, że nie wybierałem się do internistów i podobnych tego typu lekarzy jak zawsze. 

Anim mamy  od siebie  ponad 180 km więc jest to kawałek drogi. Szpital w którym był operowany  powiedział  ,że mamy przyjechać tylko wtedy kiedy będzie się coś działo z rana , a tak mamy się kontaktować  z lekarzem rodzinnym póki co mamy antybiotyk  jeśli faktycznie  stan będzie nadal się utrzymywał pojedziemy do szpitala w naszej okolicy. 

Czuję się dobrze , ale doskwiera ból pleców no i oczywiście narzeka ,że musi spać na plecach. Rana goi się dobrze nie ma żadnych wycieków ani ropy żadnych duszności, dreszczy więc myślę, że jest dobrze ..trochę martwi mnie stan psychiczny bo narzeczony widzę, że martwi się każda zmiana temperatury i jest bardzo przewrażliwiony  od momentu  wyjścia do domu .