Gość Emily Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam, mam 29 lat - niedawno robiłam badania i wyszło że mam anemię i straszny niedobór żelaza poza tym wszystko inne jest ok. Prosze napiscie w jakich produktach spożywczych go znajdę najwięcej? Wiem że w szpinaku, burakach i natce pietruszki ale w czym jeszcze?Zaczęłam brać tabletki ale bardzo żle się po nich czułam, więc musiałam odstawić. Musze go w miarę szybko uzupełnić, bo kręci mi się strasznie w głowie. Z góry dziękuję !! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ola Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Poza tym co wymieniłaś to jeszcze pokrzywa, świeżo zerwana. Co prawda nie smakuje za bardzo. Jestem w ciąży, też mam niskie żelazo, oczywiście biorę też tabletki na receptę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mirka27 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Głowa do góry, z anemi się wychodzi, musisz po prostu ustawić dietę bogatą w mięso, ryby itp oraz przyjmować żelazo w tabletkach, ja brałam chela-ferr forte bo dobrze się wchłaniał Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość andziala Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Ja tez borykam sie z problemem podobnym jak kolezanka wyzej. Badania dały jednoznaczny wynik - niedobory zelaza w organizmie. Wspomne ze jestem wegetariankom i watróbka, wołowina odpada w moim przypadku. Staram sie na siłe jesc buraki bo nie przepadam za nimi a sama natka pietruszki nie bede sie faszerowac. Polecacie jakies sprawdzone preparaty? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karinsia Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Hmm moja siostra przerzuciła się na Chelafer między innymi dlatego, że wystarczy jedna tabletka dziennie a nie kilka, więc ma mniej problemów z odruchem wymiotnym. Może spróbuj plus oczywiście dieta bogata w żelazo... Sama wiem po sobie, że cieżko tego pilnować i łatwiej brać dobry suplement, który uzupełnia niedobory żelaza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość elmika Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Tez stosuje chela ferr i nie mam po nim zadnych skutkow ubocznych i zdecydowanie czuje sie lepiej. po dluzszym uzytkowaniu wypowiem sie wiecej :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anina Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 No tak najlepszą postacią żelaza są chelaty bo świetnie się przyswajają w naszym organizmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość z serca to plynie Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Jasne, Chelatowe formy pierwiastkow charakteryzuja sie wysoka przyswajalnoscia. Warto juz myslec o takiej formi przy zakupie suplemnetu. Ja testowalam produkty chelatowe od olimpa i bylam zadowolona z efektow. W wynikach daly tez pozytywne wskazniki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość misteryty Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mam pytanie z innego tematu ale ważne czy wiecie czym jest chemoprewencja? czy to się w ogóle sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aksamit Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Brawa dla mądralińskich pań które zamiast mięsa wolą łykać tabletki, brawa jeścio raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Minia100 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Biofer jest bardzo dobry. Ma żelazo hemowe w składzie i żadne mdłości i inne niespodzianki mnie nie dopadły Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mammadamma Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A jeśli skusicie się jednak na dietę to pamietajcie żeby nie tylko jeść produkty zawierające żelazo ale również produkty ułatwiające jego przystwajanie! Znam osoby, które *meczą* się na diecie bogatej w żelazo mniej lub bardziej ale nie widzą rezultatów w wynikach. Niestety trzeba tez myśleć o produktach uzupełniających jak np. truskawki i wszystko co zawiera wit C tu więcej info -> http://www.dominnowacji.pl/niedobory-zelaza-w-ciazy/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ViolaP Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Mam też anemię... ważne też jest znaleźć przyczynę anemi a przyczyny mogą być różne U kobiety mogą to być to obfite miesiączki ... wegetarianie muszą jeść więcej warzyw które zawierają żelazo dlatego że z warzyw wchłaniamy mniej żelaza niż z mięsa ... inna przyczyna krwawienia wewnętrzne lub zaburzenia wchłaniania ... Ja biorę banana trochę mleka i pęczek mały pietruszki miksujemy wszystko i pijemy pych polecam ... Ruccola też pyszna z pomidorkiem ... Szpinak ... Dobry też sok z buraków ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ElkaEl Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Mi dieta bogata w żelazo nie pomogła, więc biorę Chela Ferr Bio complex i jest to pierwszy suplement z żelazem, który rzeczywiście mi pomógł i nie wywołał efektów ubocznych. Wysoce przyswajalny, morfologia się poprawiła już miesiąc po rozpoczęciu kuracji. Obecnie nie ma śladu po anemii. Doczytałam się, że to dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość KasiaKas Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja też dietą nie byłam w stanie uzupełnić swoich niedoborów żelaza. Poza tym też przechodziłam przez katorgę biorąc różne suplementy, efekty uboczne były bardzo bolesne. W końcu z polecenia zaczęłam brać Chela ferr forte i moje niedobory całkiem szybko zostały uzupełnione i to bez jakichkolwiek efektów ubocznych. Suplement z żelazem musi być wysokiej jakości i wzbogacony witaminami... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ziemowit Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Najlepiej uzupełnić żelazo poprzez naturalne jedzenie, tutaj masz wszystko dokładnie opisane http://floradix.pl/pl/blog/. Radzę nie lekceważyć tego niedoboru żelaza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kamilciaa Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Czasami naturalne jedzenie nie pomaga... wiem co mówię, sama stosowałam w ciąży dietę, a niedbór jaki był taki jest, teraz stosuje suplement dicofer, i żelazo poszło w górę i co najwazniejsze dobrze się czuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość oneka Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Kamilciaa, ja się z Tobą zgadzam, ale jesli już uzupełniać niedobór to,w mojej ocenie, naturalnymi składnikami, a nie chemią… Od Floradix masz tabletki w 100% naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Asia Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 U mnie przy hemoglobinie 6,1 stosowałam sorbifer durules efekty już po tygodniu stosowania.fakt ze dawki konskie plus do tego kwas foliowy. Przyczyn anemii nie poznałam do dziś pomimo wielu badań. Minęło 3 lata od tego przypadkowego znaleziska Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi