Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca, jedno po drugim.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku lat po epizodzie nerwicowym odczuwam dodatkowe skurcze serca. Byłam kilkukrotnie badana i żaden lekarz nie podjął się leczenia bo twierdzili że to na tle nerwowym. Przyzwyczaiłam się do tych dodatkowych skurczy, nie występują one codziennie, ale są dni czy miesiące co się nasilają i odczuwam je często. No ale do rzeczy... Ostatnio miałam dwa dziwne epizody tych skurczy dodatkowych i nie wiem co to było. Otóż skurcze dodatkowe odczuwam jako chwilowa przerwa w biciu serca i zaraz po tym jedno mocne uderzenie i wszystko wraca do normy. A ostatnio miałam dwa razy tak że te skurcze były jakby zaraz po sobie 3 lub 4 bez przerwy. Czyli uczucie zatrzymania i uderzenie mocne, uczucie zatrzymania i uderzenie mocne, uczucie zatrzymania i uderzenie mocne i dopiero jak zakaszlałam to wróciło wszystko do normy. Ale było to bardzo nieprzyjemne uczucie. Myślałam że serce mi się zatrzyma i nie dojdzie do swojego rytmu. Proszę o odpowiedź co to mogło być? To te całe salwy ?