Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja

Rekomendowane odpowiedzi

Post tworzę, aby pomóc(wesprzeć) osobom, które są przed zabiegiem ablacji.

Od prawie 10 lat zmagałam się z częstoskurczem. Nie był on udokumentowany, więc kardiolodzy mi nie wierzyli- mówili, że to na tle nerwowym itd. , ale ja wiedziałam, że nie(tętno sięgało do 230). W końcu trafiłam do kardiologa (Dr Nowak- Katowice Ochojec), który skierował mnie do szpitala właśnie na zabieg ablacji.

Zabieg wykonano u mnie 03.01.2023 . 

Bałam się jak nigdy ! Tym bardziej, że mam dwoje małych dzieci w tym jedno niepełnosprawne.

Jednak okazało się, że nie ma się czego bać.

Jedyne co mnie bolało to wkłucia (żyły udowe oraz tętnica szyjna).

Sam zabieg był dla mnie bezbolesny.

Stwierdzono u mnie częstoskurcz nadkomorowy WPW.

Samo ablowanie trwało u mnie 3-5 minut (nic nie czułam).

Po zabiegu leżałam kilka godzin .

Po wkłuciu w szyję bolało mnie gardło , no i szyja.

Jeśli za dużo chodzę to czuję lekki dyskomfort w prawej pachwinie, ale nie jest to ból.

Arytmii nie ma.

Lekarze powiedzieli, że zostałam całkowicie wyleczona z arytmii.

Jeśli się wahasz, a cierpisz z powodu częstoskurczu , Nie bój się ! 🙂

jeśli masz pytania, jakie są jeszcze odczucia , jak się człowiek czuje "po"- zostawiam swojego maila.

patrycjabp@protonmail.com

Trzymaj się ! 

Edytowane przez Patrycjabp
  • Like 1

Witajcie , po ablacji nadal mam arytmię, nie mam wysokiego pulsu ale arytmia została.

Najgorsza przychodnia kardiologiczna to anin , ostatnio po rozmowie z sekretariatem usłyszałem, mam po drodze inne szpitale i lekarza pierwszego kontaktu. Brak słów, szkoda czasu na ten szpital chociaż się tam leczę, jak bym miał inny wybór to bym go zmienił. Termin do wizyty u kardiologa mam w lipcu, skoki pulsu są prawie codziennie , ale jakoś ciągnę. Ablacja mi nie pomogła.

Pozdrawiam.