Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie, mocne bicie serca po posiłku.

1katarina1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Od miesiąca mam problemy ze zdrowiem (kobieta, 32lata, 168cm, 65kg). Zaczęło się od tego, że spuchło mi kolano i miałam całe dni nudności oraz rzadkie stolce (trochę częściej niż zwykle). Lekarz z kolanem stwierdził "kolano skoczka" i po trzech tygodniach wizyt u fizjoterapeuty i masażach jest już lepiej. Na nudności miałam zlecone badania krwi i kału. W badaniach wyszedł lekko podwyższony cholesterol, a badania stolca nie wykryły bakterii helicobakter pylori. Dostalam pantoprazol. We wtorek znów poszłam do lekarza, bo miałam straszny ból głowy i kołatanie serca oraz kłucie po lewej stronie. Ciśnienie mam dobre, puls dosyć wysoki około 100-110. Lekarz osłuchał serce, płuca (ponieważ ostatnio sporo kaszle-palę papierosy) oraz brzuch i stwierdził, że moje dolegliwości wynikają ze stresu i przemęczenia. Okropny ból głowy przeszedł po dwóch dniach odpoczywania w domu. Jednak dzisiaj, gdy zjadłam obiad (około 10-20 minut pozniej) znów źle się poczułam, serce bardzo mocno biło, zaczęło się kłucie po lewej stronie, jakby koło serca. Lekkie zawroty głowy. Burczenie w całym brzuchu. Lekkie mdlosci. Ogólnie rano wstałam pełna energii, a po zjedzeniu obiadu i złym samopoczuciu jakby odjęło mi moce. Przez ostatni miesiąc tak jest w kółko. Jeden dzień dobrze się czuje i na zmianę nudności, bóle głowy, kłucie, burczenie, rzadkie stolce, lekkie zawroty głowy. Czy ktoś miał podobne objawy i doradzi jakie badania wykonać? 

Papierosy stopniowo odstawic jesli nie jestes w stanie tego zrobic od razu i nie ma że boli. Zmiana diety, duzo warzyw, blonnika, malo weglowodanow. Sprobuj post przerywany. Mi sie wyniki poprawily jak to wszystko wdrozylam. Wysoki puls po posilku (mocno węglowodanowego) to przewaznie niski cukier no i może być wstępem do cukrzycy.