Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie zespołu Barlowa

Gość Monika

Rekomendowane odpowiedzi

Można to wyleczyć tylko operacyjnie, ale w naszym kraju podchodzą do tego z bardzo dużym dystansem. Mi nie pomagają żadne metody ani magnez, dobre żywienie, długi sen itp. Objawy jak były tak są , a nawet jeszcze bardziej się nasiliły
Moniko! Masz potwierdzoną diagnozę przez dobrego kardiologa? Ile masz lat? Skąd jesteś? Zespół Barlowa to nie jest taka powazna wada serca, ale zwykle wymaga operacji. Nie bój się, nie takie rzeczy ludzie przechodzą! Sama jestem po 3 operacjach serca( dwóch na otwartym sercu) i żyję:-) Mam 28 lat, skończyłam studia dzienne, pracuję. Zapraszam Cię na forum Fundacji Serce Dziecka www.forum.sercedziecka.org.pl. Znajdziesz tam innych dorosłych, którzy mają nie wiele wad wrodzonych serca i świetnie sobie radzą, adresy ośrodków kardiologicznych, które specjalizują sie w leczeniu dorosłych z wrodoznymi wadami serca.
Gość moniczka906
Mam 19 lat. Mialam dusznosci.. zawrtoy głowy .. mijalo wracalo.. az wkncu zaczelam mdel . dwa razy jechalam do szpitala bo tak zle sie czulam. Odsylaj mnie z diagnoza ze to stres a az wkoncu ze mdlalam tak ze mama kazala mnie przyjac.. POlozylam sie do szpitala i okazalo sie ze mam wade wrodzona(?? ) wade nabyta? raz mowi sie taka a raz takk ... Przpisali mi Concor. 0;5 msg tabloetki i magnez. (2 tabletki noc) ale spac nie moglam.. wiec biore tylko jeden na dzien i jest ok . Raz jest dobrze a raz tak ze czuje sie strasznie... Studjuje.. chciala bym pojsc do pracy. i nIE PISZcie mi znowu ze z tym da sie zyc.. moze i sie da ale na krotka mete .. stesuje sie czesto.. i nie moge zmienic nie ktorych syatacji zyciowych , robi mi sie duszno na uczelni, w wdomu . w pociagu czy w czasie jazdy autobusem . CZasami mam takie zawrosty glowy .. a do tego dochodzi jeszcze bol brzucha ze strachu :( bo boje sie ze cos mi sie stanie. Niechce tak dalej zyc dlatego napiszcie mi prosze gdzie ja mam sie udac.. Boje sie zrobic prawo jazdy . Boje sie pojsc do pracy .. ehh .
Trudno tutaj coś poradzić chyba że masz kasę i wyjedziesz za granice, gdzie ci to naprawią. Prywatnie za pieniądze i twoja zgodą. Normalnie to powiedzą, że operuje sie poważne wady i schorzenia, a to jak się czujesz nikogo nie obchodzi. Przez ten cały barlow musiałem przerwać naukę, zapomnieć o życiu towarzyskim itp. Dzisiaj trochę popracowałem (nie fizycznie) cały się kleje od tego słońca które grzeje mi po oknie. Piękna pgoda szkoda tylko że nie mogę se normalnie wyjsc jak człowiek. Wystepują u ciebie utraty przytomności ,a to już powinno zmusić lekarzy do myślenia.