Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tętniak rozwarstwiający aorty po przeszczepie nerki

bodekbodek

Rekomendowane odpowiedzi

witam.półtora miesiąca temu,moja ukochana miała przeszczep nerki.przeszczep się udał.nerka na początku odmawiała posłuszeństwa,ale po jakimś czasie wszystko było na dobrej drodze.po miesiacu czasu nagle dostała bardzo silnego bólu prawej kończyny i okropnego bólu pleców.męczyła się strasznie cały dzień.nie potrafili jej pomóc.wieczorem około 22. zmarła na moich oczach.okazało się że był to tętniak rozwarstwiający aorty.mówili że nic się nie dało zrobić.nie mogę się z tym pogodzić.basia miała 34 lata.po prostu im nie wieżę.
Gość Kiepska sprawa
Tego nie wiem ale chyba jednak nie było to związane z przeszczepem nerki.Przypuszczalnie źle się odżywiała i była zatruta albo zarażona.A jak nie wykryli tego to normalne.Zwłaszcza ze z moich spotkań z takimi wynika to że nie chcą wykryć.
Gość Kiepska sprawa
Tętniaki i żylaki zwykle sa związane ze słabą wytrzymałością żył i tętnic oraz zakrzepami we krwi np. miażdżycą albo chorobami zakrzepowymi.A co do wykrywania-czy masz jej dane z badań?Najpierw upewnij się czy te badania były przeprowadzone.Bo ja nie wiem czy można ich zmusić legalnie do wydania tego.
Gość Kiepska sprawa
Chodziło mnie o zachęcenie ich do badania.A czasami tylko pod wpływem kolby karabinu nabierają chęci.A jak umarła to na odtrutkę za późno.No i być może by pomogła sekcja zwłok ale chyba na to za późno.Ja podejrzewam że to wina konowałów.A co do tętniaków (i żylaków)podobno może na to pomóc kroplówka z wersenianu( mogą być różne) jeżeli jest to spowodowane zakrzepami .Ale trzeba dodatkowo stosować odżywki.