Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, senność i szybkie męczenie się a czerwone ręce

Gość luky

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch lat mam problemy z sercem, jak narazie nie byłem jeszcze u lekarza. Dusznosci, sennosc, szybko sie męcze. Mam uczucie jakgdyby serce sie po prostu męczyło. Kołatało. W tym czasie dosłownie wszystko mnie denerwuje. Chodze niczym kłębek nerwów. Czasami wystarczy, że wstane z łóżka a ono wali jak szalone. Mam bardzo czerwone ręce. Czasami aż sine. Ale tylko wtedy gdy są opuszczone. Kiedy podniose je do góry, natychmiastowo stają sie blade. Tylko kostki nadal pozostają czerwone. Tak samo jest z Twarzą. Ma ktos z Was podobnie? Czym to może byc spowodowane?
witam ja parę lat temu miałam takie same objawy jak ty.Radzę ci iść do lekarza kardiologa to nie są żarty.Te same miałam objawy jak ty piszesz.Zachorowałam ciężko na serce byłam w stanie krytycznym,lekarze mi dawali pół roku życia ale poddałam się operacji serca ,Mam wszczepioną sztuczną zastawkę mitralną w sercu,teraz czuję się dobrze,a te ręce czerwone to wszystko związane z sercem-to jest złe krążenie krwi.Nawet miałam ciśnienie niskie nogi sine ale to jest wszystko związane z sercem.Jak najszybciej radze ci iść do lekarza pozdrawiam .
idz do lekarza , sam sie nie wyleczysz a bedziesz sobie co jakis czas przypisywal rózne choroby. Lekarz zrobi ci ekg , echo , przebada cie , opisz co sie dzieje i rozwiazesz swój problem . tu ci nikt nie pomoze. ja tez tak czytalam , opisywalam co sie ze mna dzieje i z sercem ale to na nic , nic tak nie uspokaja jak wizyta u lekarza.