Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja ubytku przegrody między przedsionkowej w Aninie

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Martucha1.Mam ASD1 i wade mitralna.W kwietniu mam wizyte u kardiologa i mysle ze wtedy zostanie mi wyznaczony termin operacji.Szukam osob z taka wada ale niestety nikt w moim wieku sie nie odezwal tylko osoby z ASD2 po zamknieciu przez tetnice.Czy moglabys zajrzec tu kiedy bedziesz juz po operacji i napisac mi ile trwala,jak sie czulas?Rozumiem ze twoja operacja tez bedzie w krazeniu pozaustrojowym.Mysle ze mozesz jeszcze zadac to pytanie na www.sercedziecka.org.pl tam jest dzial dla doroslych.
Gość Hela 754
Witaj Martucha1! Nie mam takiej wady jak Ty, ale 3 razy leżałam w Aninie. tam byłam diagnozowana i operowana. Bardzo dobrze ,że trafiłaś do tej kliniki i że będzie Cie operował prof. Różański. . Utrzymuję kontakt z osobami, które miały operowane wady podobne do twojej i czują się dobrze. Serdecznie pozdrawiam
Witam serdecznie, mnie w 1988 roku operował dr. Różański!! Najwspanialszy ze wspaniałych, miałam bardzo duży ubytek w sercu po nieudanej operacji, tzn po wszczepieniu mi do krwi gronkowca, który zeżarł mięsień sercowy i trzeba było operować. Trafiłam na doktora Różańskiego. i teraz mam się dobrze, bardzo dobrze i przygotowuję się do ciąży :-)
Gość Ewa29 z Fallotem
Maju, tam wszyscy kardiochirurdzy są świetni. Nie sądzę, by się aż tak specjalizowali. Operują wiele wad serca, a większość z tych wad dotyczą zastawek. Mnie dwukrotnie operował prof. Różański, ponoć wybitny w swej dziedzinie :-)
Gość Kasia,lat 30.
Mnie tez operował prof.Rożański,mam wszczepioną zastawkę mechaniczną-czuję się świetnie,a Profesorowi będę do konca życia wdzięczna za to,że dał mi...drugie życie!!!Tacy ludzie jak Profesor powinni żyć wiecznie!!!
Gość Ewa29 z Zespołem Fal
Martucha! Ty już po operacji? Odezwij się, VIP-ie :-) (Każdy z nas jest VIP-em, bo muszą o niego bardzo dbać, jest kimś naprawdę wyjątkowym. Najbardziej znane VIP-y to śp.Maria Kaczyńska, śp.Halina Poświatowska (poetka) i Robert *Litza*Friedrich). Wszyscy mieli operację serca. Zapraszam Was na forum Fundacji Serce Dziecka:www.forum.sercedziecka.org.pl, gdzie jest nas więcej :-)
Gość bezinteresowny
spróbuj tutaj, ale nie w weekend: http://www.ikard.pl/plan-instytutu.html a jeśli masz blisko, wtedy podjedź tam, uzbrój w cierpliwość, i jest szansa na spotkanie i chwilę rozmowy z Profesorem, Anin to instytut ze świetnymi fachowcami ale i dobrymi ludźmi, pozdr
Gość bezinteresowny
A jednak w wielu przypadkach ma sens. Zawsze też możesz poprosić wtedy o dogodniejszy termin dłuższej konsultacji prywatnej. Pamiętaj, że fachowcy tej klasy także prywatnie nie są osiągalni z dnia na dzień. Nie znam Profesora osobiście. Pamiętam natomiast, że w wielu przypadkach ten scenariusz działa i to dobrze. Zwłaszcza w Aninie - gdzie pracy i pacjentów jest mnóstwo, terminy napięte - a mimo to lekarze są oddani swojej pracy i pełni życzliwości dla pacjentów. Tak robiło wiele osób z pozytywnym skutkiem. Zresztą żeby nie było - nie tylko w Aninie. Także na AM na Banacha, czy swego czasu na Grenadierów i pewnie w innych placówkach też. Nie chodzi o wizytę korytarzową - ale o pierwszy dobry krok.
Ja także mam pytanie czy prof Różański z Anina ma prywatne wizyty, chciałbym z nim skonsultować wyniki mamy. Słyszałem, że prof Biederman przyjmuje w allenort. Czy tam także może przyjmuje prof Różański czy gdzieś indziej. Proszę o pomoc
Gość filmkontakt

Dzień dobry, Szukam osób z dekstrokardią do krótkometrażowego filmu dokumentalnego (możliwe także odwrócenie trzewi) na terenie Śląska oraz Warszawy. Płeć oraz wiek są dowolne. Więcej informacji pod adresem: film.kontakt@o2.pl