Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i uczucie ucisku serca a nerwica

Gość Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio powróciły nerwobóle (ból w klatce piersiowej i uczucie ucisku serca), a przynajmniej lekarz (ok pół roku temu) tak to zdiagnozował. Ostatnio bóle powróciły ale z nowymi objawami. drętwienie kończyn (bez przyczyny np. kiedy siedzę., Zdarza się rzadko na szczęście). Do tego ostatnio mam niekontrolowane skurcze mięśni. Najczęściej jak śpię. aha.. dodatkowo towarzyszy uczucie zmęczenia i ciężej mi się oddycha(uczucie ścisku płuc- podobno typowe dla nerwobólów). W ciągu dnia potrafię przespać ok 1.5h co nigdy wcześniej nie miało racji bytu :/ Czy to nie są objawy jakiejś nerwicy? Mam iść z tym ponownie do lekarza? jeśli tak to do jakiego? pozdrawiam Piotr
Piotrze, długo czasu minęło od napisania przez ciebie tego posta moje objawy były takie jak twoje lecz opiszę je dokładniej ostry kujący skurczowy ból z lewej strony ciała od nasady żuchwy do okolicy mostka wraz z paraliżem(z powodu silnego bólu) lewej ręki do stawu łokciowego po licznych badaniach stwierdzono nerwobóle oraz guzki schmorla (niegroźna choroba o niewiadomym pochodzeniu która podobno mija z wiekiem charakteryzuje się nadżerkami kręgów) oraz refluks żołądkowo-dwunastnicowy polecam ci badania które pozwoliły to określić u mnie ukg i egk dla wykluczenia przyczyn sercowych gastroskopie dla wykluczenia refluksu oraz rtg klatki piersiowej i kręgosłupa. leczono mnie tramadolem piroxicamem mydocalmem i sterydami po ok 3 tyg dolegliwości ustąpiły jednak przeniosły się na prawą stronę i tak w koło jednak po kolejnej dawce leków mam spokój dodam jeszcze tyko że mam 19 lat

Witam serdecznie,moj problem polega na skurczach pod pachami w łopadkach i w klatce piersiowej,byłem u lekarza i postawiono diagnoze na tle problemu z kregosłupem i skierowano mnie do szpitaka na zastrzyki. Dostawałem zastrzyki 3 razy w odstepie 3 tyg w kregosłup,cos tam wstrzykiwano po miedzy dyski ale niestety bol nie ustapił. czasem towarzyszy mi przy tym dretwienie prawej strony twarzy poczawszy od prawego płata czaszki po skron. Jesli ktos ma pomysł na dolegliwosc moja prosze o porady. Pozdrawiam Dawid