Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Ogolnie to juz nie palilam 4 dni bo jestem chora ale juz gardlo nie boli i chodze i gadam boze palic mi sie chce juz mam taka ochote przynajem jednego .madzia to ta julka twoja to musi byc slodziak taki maly ja uwielbiam takie malutkie dzieci, swoje tez oczywiscie kocham bardzo ale tak bym chciala miec jeszcze takie jedno malutkie ale boje sie z ta nerwica

Gość marcin28

Przeżyłem ;-) zakupiłem sobie pulsometr bo zamierzam ćwiczyć i przestać myśleć o sercu i nerwicy tylko mam do was pytanie moje tętno spoczynkowe wynosi od 65-81 a jak chodze lub nosze dziecko od 90-115 czy to normalne??

Jupi!Kolejny dzien zaliczony,przychodzi wieczor i ja zaczynam sie wyluzowywac:) Pytalas Agnieszko czy ja cos lykam.Sporadycznie milocardin.Dzis wzielam i poszlam z mala na spacer,bez wozka,jak na mnie to spory kawalek przeszlam,choc teoretycznie ktos powiedzialby,ze to blisko,ale dla mnie to sukces:) ATy bylas z corka u lekarza? Wiesz moze i ta moja Julcia slodka jest,ale nerwow tez mi napsuje:)Ja i moj maz doszlismy do wniosku,ze jak ja mam takie klopoty zdrowotne to nie decydujemy sie na kolejne dziecko.Czasem wkurzam sie na siebie,ze ja to jednak mam nie rozwiniety instynkt macierzynski,malo cierpliwosci dla tego swojego malucha mam. Marcinie!4 kawy to faktycznie duzo.Mnie psychiatra powiedziala,ze przy lękach nie powinno sie pic jej,bo to wzmaga lęki,pilam bezkofeinowa i czulam sie po niej gorzej niz po zwyklej,ale ja wypijam 2 filizanki dziennie. Asiu zycze Ci zeby bylo tak dalej. A co tam u Ciebie Ewasto?Ciekawe co sie dzieje z Kicią? Pozdrawim Was wszystkich serdecznie.

Gość agnieszkaficek

Madziu to gratuluje ze pokonalas taka trase tak bylam z mala u lekarza ona po mnoie odziedziczyla bole migrenowe glowy i musze z nia isc do neurologa i okulisty myslalam ze jest chora ale nie poprostu ja glowa boli bo ma migrene borajstwo.a co do dzieci mnie tez one duzo nerwow kosztuja jeszcze rok po roku o wszystko sie bija nawet o glupi papierek a ja znow sie zbliza wieczor i znow mnie zaczyna serce bolec i mi byc slabo

Tętno w spoczynku to 65-75 a jak cos się robi, chodzi, dźwiga to tętno wzrasta to normalne, podczas snu spada ponieżej 65 i to też normalne mnie kardiolog tłumaczył, że serce reaguje w zależności od przyzwyczajenia do wysiłku, czyli ktoś kto siedzi pół dnia przed kompem, drugie pół przed tv i jeździ wszędzie autem będzie miał tętno wyższe jak coś robi niż osoba dbająca o kondycję, to tak jak ludzie unieruchomieni jakiś czas mają problem kondycyjny z przejściem gdzieś tam ja kiedyś miałam tętno w spoczynku 80-90 i tak sobie żyłam, nawet nie wiedziałam, dopiero lekarz zwrócił mi uwagę, podejrzewam jednak, że to już były pierwsze symptomy nerwicy, potem doszłam do tego że podczas EKG skakało mi od razu na 120-130, teraz mam w spoczynku 65-70, puls 80 już czuję jako niemiły, wszystko więc jest kwestią przyzwyczajenia :)

Gość marcin28

A więc od jutra staram się wypijać jedną kawkę rano i na tym koniec oraz ogranicze fajki , no i oczywiście od jutra zaczynam biegać może to mi pomoże chociasz troszke z tąnerwicąi pozwoli o niej zapomnieć pozdrawiam i wielkie dzięki za odpowiedzi

Witam wszystkich,nie było mnie kilka dni a tu ruch się zrobił:) widzę nowego gościa Marcina. U mnie parno i gorąco,a ja w bibliotece. Samopoczucie kiepskie delikatnie mówiąc. Jak szłam ze sklepu zrobiło mi się słabo,myślałam że nie dojdę. Ale dałam radę, bo chciałam do Was napisać. Chwilowo mogę pisać tylko z biblioteki bo w tel nie mogę jeszcze pakietu wykupić. Madzia, Ewa co u Was, postępy są? Pozdrawiam.

Czesc dziewczyny!W koncu chwila luzu.Bo dzis od rana szybko szybko.Wizyta na terapii(jednym slowem na razie nic mi to nie daje,tyle,ze sobie pogadam),zakupy,obiad itd.Jeszcze sie wkurzylam bo co weszlam do jakiegos sklepu to czegos nie bylo i polowe zakupow trzeba zrobic jutro. Kiciu wreszcie dalas znak zycia:) Agnieszko ja jestem z Katowic-Ligoty i centrum nie bardzo znam:(zostaje mapa. Egzaltacjo serca,moj mąż tez bardzo kocha corke,dlatego nie pali przy niej,ale calkowicie nalogu nie umie rzucic.Zadne argumenty do niego na razie nie trafiaja,ani zdrowotne ani finansowe.

Gość marcin28

Ja przy dziecku tez nie pale ale powiem wam ze od rana zapaliłem jednego papierosa i został mi ostatni który lezy na samym środku szafki i walczymy razem mysle ze papieros nie powinien pokonac duzego faceta:-)zobaczymy pozdrawiam wszystkich

Gość agnieszkaficek

To sie ciesze ze udany spacerek mialas i dzien. ja dzis tez zapalilam jednego.ja znow sie nakrecam bo sie wieczor zbliza a jak tak boje sie nocy i juz wszystko wysprzatalam bo mylalam ze sie wymecze i szybko zasne ale czy to cos da to zobaczymy.i jeszcze miesiaczke dostalam a mam zawsze takie bole ze placze a zadne tabletki mi nie pomagaja