Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Cie Dolores.Witam Wszystkich. Nie przyszło mi do głowy sprawdzic, czy bł jakis kontakt do tego mężczyzny z wyleczonbą nerwica, gdyz za mało znam sie na internecie.Ciesze sie, ze sie z nim skontaktowałaś i jestes zadowolona w przebiegu Waszej rozmowy.W nerwicy najważniejsza JEST NADZIEJA, ŻE MOŻNA Z NIEJ WYJ ŚĆ, ŻE KTOŚ JA POKONAŁ.Mam nadzieje, że dobre wiatry powieją nad tym forum i wymiotą z niego całą negatywność.Pozdrawiam..
Hej dziewczyny :) ewulek na samą myśl o tym badaniu robi mi sie słabo ale jesteś dzielna, mnie to by musieli przywiązac żebym wytrzymała brrrr ja do windy nie wsiadam, na solarium nie chodze bo to małe i sie zamyka brrr dla ciebie bravo a wyniki napewno bedą ok, moja znajoma też miała to badanie bo bóle głowy i straszne zawroty nie dawały jej spokoju a tu wszystko wyszło ok i jest zdrowa a to tylko albo aż nerwica. wiecie ja też chętnie spotkałabym sie pogadac tak w realu ale jakoś chyba jestesmy porozrzucane po świecie. ;) dolores a z tym sokiem z marchewki to mnie rozbawiłaś ja taka blada w tym przeziebieniu że chyba sie maznę marchwią ha ha ha Lusi mnie też pomaga to forum i cieszę sie że was mam :******* pozdrawiam na razie pa pa pa
witam :) pamiętacie mnie jeszcze? chciałam Wam napisać że jestem już w Ośrodku leczenia nerwic w tym Miedzyrzeczu. Minęły 2 tygodnie i narazie jest ok, choć oczywiście chciałam juz się wypisywać bo tęsknota za domem i troche te warunki tam panujące powodują że ciężko wytrzymać tyle czasu. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie napisze coś więcej. Pozdrawiam Jagode, Ewulka, Ewusie, Sare i reszte Pań z którymi pisałam 2 tygodnie temu :)
Hej sylvi jasne że pamiętam Cię fajnie ze sie odezwałaś :) napisz jak ci tam jest, pisz wszystko taka jestem ciekawa jakie techniki stosują czy podają leki?czy rozmowa jest głównym celem wyleczenia?i jacy sa ludzie czy przyjazni? ach tyle jest pytań sama widzisz ;) pozdrawiam serdecznie :*
Sylvi wyobraz sobie,ze tak pomyslalam sobie,ze chyba jestes w osrodku,no co za pytanie czy cie pamietamy???napisz nam wszystko od poczatku,jak tam jest,co robisz przez caly dzien,jacy ludzie tam są,co sądzą lekarze na temat leków,no poprostu wszystko,przeciez kazda z nas jest bardzo ciekawa takiego osrodka,no i oczywiscie czy są przystojni lekarze,jak tak to zalatwimy jednego dla Lusi....sara smaruj sie marcheweczką,samo zdrowie,bedziesz miala tylko zacieki...a jesli chodzi o inne moje pomysły to oczywiscie woda z cukrem na wlosy,aaaale stały,pozdrawiam piekne i silne kobiety
Hej dziewczyny co nas tak mało? U mnie słonko świeci ale siedzę w domu lecząc gardło....nadal brrrrr dolores marcheweczka super ale jednak do surówki tylko he he a wiesz moja koleżanka jak nie miała żelu do włosów bo był drogi (kiedyś) to smarowała włosy kremem he he nie zapomne jak układała sobie grzywkę na Nivea podwędzonego od mamy :) Jak wasze samopoczucie? oj bo mnie wzięła niemoc od rana taki atak albo to po tabletce bo nudności miałam i słabośc ech ale już odzyskuje siły ;) Sylvi pisz czekamy :))) pozdrawiam miłego dnia
Witam!!! sylvi fajnie ,ze się odezwałas. Tak tez pomyslałam,że siedzisz sobie tam i sie kurujesz z tej naszej przypadłosci. Pisz co tam u Ciebie:)Dolores musze Ci powiedzieć ,że tez nie mało przeszłas kobitko ale dobrze ,ze jest tak jak jest:) i super ,ze tak do wszystkiego podchodzisz i w tym tkwi sukces. A ja zalatana, zarobiona jak cholera nie mam na nic czasu aż juz z tym mi jest zle.Aby nie było gorzej nie mam nawet czasu pomysleć o nerwicy:)Napisz kochana gdzie się wybierasz na narty z rodzinka i czy wszystko juz skompletowałas??????? Dziewczyny pozdrawiam wszystkie bez najmniejszego wyjatku ale obowiazki mnie wzywaja bo jestem w pracy i musze kurcze juz konczyć trzymajcie sie:)!!!
Cześć dziewczyny! Widzę,że u każdej dzieje się coś ciekawgo.I bardzo dobrze.Trzeba sobie czymś zajmować umysł, żeby nie myśleć o chorobie. Sylvi , pisz jak ci tam jest w tym ośrodku. Ciekawe jak bardzo zmieniło się od czasu, kiedy ja tam byłam.Teraz jest jesień więc napewno jest bardziej ponuro, ja byłam w miesiącach letnich więc było fajnie.Dookoła zieleniły się drzewa i kwitły kwiaty.Napewno dasz radę , jak już wytrzymałaś 2 tygodnie to później pójdzie już z górki.Na dyskotece już byłaś? Pisz o wszystkim. Ja już jadę na lekach szósty tydzień i muszę przyznać , że jest o niebo lepiej. Chociaż są gorsze dni ale się nie daję. Dolores, doradź mi , chciałabym zmienić fryzurę ale tak nie znacząco . Obecnie mam proste włosy do ramion , bez grzywki .Jaka jest fajna fryzura, która nie wymaga dużo pracy .Bo chciałabym na święta sobie strzelić jakąś odmianę. POzdrawiam i życzę zdrówka.
Witajcie,ja jakos tak dziwnie dzisiaj sie czuje,zrobilam ,to co chcialam ,upieklam ciasto,posprzatalam,troche powypoczywalam,cos mnie lapie,nafaszerowalam sie lekami,do jutra ma byc dobrze.Bylam z moją corką w szpitalu rano ,bo calą noc kaszlała,ale na szczescie nic jej nie jest,chociaz lezy bidulka osłabiona,i ma gorączkę.Jagoda,przykro mi ale tak na odleglosc i nie wiedząc jak wyglądazs nie umiem ci doradzic,ja zawsze musze widziec osobę,podotykac wlosow,zrobic maly wywiad i dopiero potem podejmuje decyzje ,co to sciecia.Sylvi ,no czemu tak zamilklas,Lusi ,a ty co na randce?dziewczyny ,odezwijcie sie ....
Witam wszystkich :-) Moj dzien dzisiaj mija dosyc mile. Moja corcia 2 tyg temu zdobyla zolty pas w karate a dzisiaj mieli turniej, w ktorym zajela 3 miejsce i jej pierwszy brazowy medal. Jestem z niej bardzo dumna. Krzyczalam jak opetana, zeby jej dopingowac i to pomoglo :-))) Dzisiaj o 19tej wszyscy uczestnicy maja zabawe z rodzinami. Wlasnie sie stroimy. Wiecie, nigdy nie wiadomo, moze jakis samotny karateka sie znajdzie ????? ;-)))) Niestety samochod jakos jezdzi )a moze dzieki Bogu :-)) ale neistety tylko dlatego, ze nie musze wzywac Pana z RAC. ktory jak pamietacie byl bardzo mily :-) Sylvi, trzymaj sie i mam nadzieje, ze czujesz nasze duchowe wsparcie. Wiemy i wierzymy, ze wytrzymasz jak rowniez w to, ze wyjazd ten napewno Ci pomoze. Gdybys jednak spotkala jakiegos osamotnionego Pana doktora, to pamietaj o samotnych kolezankach szukajacych swego szczescia, czyli m. in.o mnie ;-))) Jagoda65, ciesze sie, ze tabletki Ci pomagaja i o to chodzi! Napewno wymyslisz swietna fryzure na Swieta, ktora powali wszystkich na kolana. Zycze Ci tego z calego serca. Dzisiaj obawiam sie troszeczke nocy, bo przez krotki czas mialam przy sobie mojego tate, ktory przyjechal aby mnie wesprzec i pomoc przez krotki czas. Dzisiaj po turnieju odwiozlam go, bo wraca do Polski. Juz mi za nim teskno. Troche sie obawiam ale postaram sie jakos przezyc te noc a pozniej nastepna i napstepna.... :-) Pozdrawiam Was wszystkich bez wyjatku. Przepraszam, ze nie kazdego z osobna ale sporo nas tutaj przybywa i ja tez jestem troche nowa i niestety wsytd mi ale nie mam dobrej pamieci do imion. Pozdrawiam i napewno opisze, jesli zdarzy sie cos interesujacego na zabawie ;karateko; :-))))pa pa
Czesc dziewczyny Ja sie dzis okropnie czuje. W gardle jakbym cos miala, mam wrazenie, ze cos mi sie tam sciska, sama nie wiem. Musialam sobie wziasc Validol, bo juz nie moglam z nerwow wytrzymac :( I jeszcze pewnie mnie grypka lapie :( Dolores, kochana, podaj mi swojego maila (gg 7161717), ja bym Ci wyslala moze swoje zdjecie, to tez bys mi cos doradzila :) Bo ja taka szara myszka jestem :( Ide sie polozyc i przelezec to zle samopoczucie, moze pozniej sie jeszcze odezwe. Usciski dla Was wszystkich
Witam wszystkich wieczorową porą. Lusi, ja też mogę pochwalić się swoją córcią .Ma 12 lat i od trzech miesięcy uczęszcza na naukę gry na gitarze a wczoraj wzięła udział w zbiorowym widowisku zorganizowanym w dużym centrum handlowym w naszym mieście , gdzie grali kilka utworów zespołu Dżem.Dzisiaj jest taka z tego dumna a w internecie ,gdybyście chciały możecie obejrzeć zdjęcie i filmik (moja córka to ta w bluzie w fioletowe paski) a to link: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091127/POWIAT04/777366893 A tak poza tym dbajcie o zdrówko i nie dawać się grypie!Nacierać się od zewnątrz i od środka np.wódeczką z cytrynką lub wedle uznania:):):):): Dobrej nocki.
Witam wszystkich ponownie :-) Jagoda65, rzeczywiscie corcia Ci sie udala, ale skoro mama ma piekna dusze, to w zasadzie spodziewalam sie slicznej i pogodnej mlodej kobietki. Uwielbiam gitare, wiec slowa pelnego uznania i podziwu dla corci i dla rodzicow, ze ja sponsoruja i dopinguja. Naprawde w dzisiejszych czasach podziwiam i chyle glowe przed ludzmi, ktorzy rozwijaja swoje pasje, bo czesto sie zdarza, ze rodzice posylaja dzieci na cos, co im samym sie podoba i co przyniesie im duze pieniadze w przyszlosci. Osobiscie uwazam jednak, ze wszystko co robimy z wielka pasja i oddaniem daje nam szczescie a tego sie nie da przeliczyc na pieniadze. Wracajac jednak do zabawy, coz moge napisac : Kolejny dzien mija a ja niczyja!!!! ;-)))) :-))))) Oczywiscie zartuje sobie bo co mi pozostalo. Uwazam, ze co komu przeznaczone na srodku drogi wywrocone, chociaz czasami trzeba temu mojemu zezowatemu szczesciu pomoc o drobinke wiec mam uszy i oczy szeroko otwarte :-))) Sara, to cudownie ze masz 3 coreczkie. Sama zawsze chcialam miec wieksza rodzinke, tzn wiecej dzieci ale czasami czlowiek planuje Pan Bog krzyzuje albo trzeba dluzej poczekac. Wtedy ludzie bardziej doceniajato, co im zostalo ofiarowane. Dolores39, jak wreszcie pojde na ta randke, to obiecuje Wam, ze bedziecie pierwsze ktore sie o tym dowiedza. Przecudownie podtrzymujecie mnie na duchu i dodajecie wiary w siebie, wiec komu innemu mialabym sie pochwalic w pierwszej kolejnosci :-) Dolores39, w Polsce mieszkalam zaledwie *rzut beretem* od Gorzowa i gdybym tam nadal mieszkala pewnie bysmy sie dzisiaj spotkaly w tym centrum :-) Byloby super! Chociaz kto wie, kto wie.... ja nadal jezdze do Polski :-) Dziewczyny, a moze zrobimy kiedys nasz zjazd? Co o tym myslicie? Byloby super! Pomyslcie :-) Dzien dobry - anoc :-) ps. Nie myslcie, ze jestem zdesperowana o faceta, zwyczajnie tesknota mnie rozpiera za jakims normalnym partnerem zyciowym, bo tak sie sklada ze nie jestem typem samotnika. Przeciez zawsze milo jest miec komu pomarudzic ;-)))
Lusi nikt nie pomyśli że jesteś zdesperowana.To normalne że młoda kobieta nie chce być sama.Mam w najbliższej rodzinie 3 siostry które układają sobie życie od nowa z dobrym skutkiem.Dwie są akurat w Londynie.Ja na szczęscie mam dobrego męża i chyba mi łatwiej.Trzymaj się dziewczyno. Jagoda obejrzałam właśnie filmik.Muszę wam się przyznać że mam słabość do gitary.Jestem od dziecka uzdolniona muzycznie.Zapisano mnie jako 7 latka na skrzypce ale nie podobało mi się i mama nie zmusiła mnie do gry.Jak byłam nastolatką kupiłam gitarę za 50 zł te zielone pamiętacie? NO i pokochałam ten instrument.Poznałam parę chwytów i poszło.Ze słuchu grałam moje ulubione piosenki.W szkole śr.związałam się z orkiestrą dętą grałam na klarnecie.Ale się zachwaliłam....Teraz myślę żeby nauczyć mojego synka który przejawi chęć no i ma słuch.Może doczekam sie tak jak Jagoda na występ i będę ryczeć ze wzruszenia. Dolores jesteśmy prawie w jednym wieku,pamietam te zabiegi kosmetyczne nic nie było w sklepach trzeba było sobie radzić. Saro rzeczywiście jestesmy porozrzucane ale mamy internet to jest super że możemy pogadać. Sylwi trzymaj się też chętnie poczytam jak tam jest. Po ostatnich badaniach dochodze do siebie tylko w tej głowie się kręci.Do usłyszenia zdrówka wszystkim.
Witajcie babki,niedziela dobiega konca,ale bylaleniwa,naprwde wypoczelam,spalam,przezylam jeden tak paniki,myslalam ,ze slepne....potem przeszlo,a teraz jest juz super.Aneta podaje moj email dorimage@wp.pl,jak macie ochote to wyslijcie mi swoe zdjecia ,ja przesle wam swoje.Siedzialam wczoraj na internecie i czytalam na temat kaszlu u dzieci ,bo moja corka kaszle od kilku lat,wszystkie wniki ma ok ,no i znalazlam Instytut Holistyczny w Warszawie,zadwonie tam jutro, bo ja wierze w calowsciowe leczenie choro, a nie tylko ich objawow,moze i ze sobą pojde???chwalicie sie dzieciaczkami i super,bo cuz jest piekniejszego od dzieci.....Lusi ja nie mieszkam w Gorzowie,ale zawsze chetnie cie ugoszcze,kazdą z was,zycze spokojnego wieczoru
Dianka, ja mieszkam pod Londynem, tzn. na poludnie od Londynu, niestety. Tym razem nie mamy szczescia ale jak masz numer telefonu, to mozemy porozmawiac czasem, moze skype? Podam Ci i wam wszystkim moj numer gg 584802. Uwielbiam rozmawiac i jesli ktos z Was ma ochote chociaz czasem poklikac, to serdecznie zapraszam. Pogoda znowu jest fatalna, tzn nie tak do konca bo ja lubie deszcze ale bez przesady :-) Jest prawie 10 rano a ciemno jak 5 nad ranem. Wlasnie biore sie za sprzatanie bo na 15ta mam do pracy. Wczoraj moja corcia miala kolezanke, Polke na noc. Dziewczyny swietnie sie razem bawia a my-rodzice czasem pomagamy sobie w odbieraniu dzieci ze szkoly i opiece nad nimi. Prawde mowiac moja corcia uwielbia swoja opiekunke ale nia ma to jak kolezanka :-) Koniec koncow dziewczyny zalaly mi lazienke bo chcialy sie kompac, odkrecily wode, zatkaly korek i..... poszly grac na komputerze. Myslalam, ze wyjde z siebie ale nie krzyczalam tylko poszlam z nimi porozmawiac. Glowy i tak byly juz spuszczone, wiec wytlumaczylam Ani, ze jesli zalalysmy sasiadke na dole, to bedziemy musialy zaplacic i wtedy nie wiem co bedzie z jej urodzinami i naszymi Swietami. Dziewczyny uwzglednily ta prosbe w wieczornej modlitwie :-))) gorliwej tym razem musze przyznac. Nie chcialam jednak trzymac ich w smutku za dlugo wiec powiedzialam, ze skoro sasiadka nie przyszla do tej pory to jest szansa, ze nie zdazylo jej zalac, a wody bylo po kostki! ;-)
Jeszcze tylko krotkie pytanko. Znalazlam film *sekrest* w internecie. Chcialam tylko zapytac, czy to ten? Gdybyscie tylko mogly zerknac i potwierdzic, czy to dokladnie ta wersja i film, o ktorym pisalyscie? Pozdrawiam. http://michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/
Hej! Dziewczyny dzięki za miłe słowa.Tak to prawda, nasze dzieci to dla nas największe skarby.I tak trzymać. Dolores, w końcu przełamałam się i umówiłam się wczoraj z siostrą do fryzjerki(jej koleżanki) na zrobienie pasemek, tak się cieszę ,bo teraz to mam tylko siwe pasemka ,a salony fryzjerskie już od dawna mijam szerokim łukiem,a z tymi sreberkami to magłabym gotów na ulicę uciec.Tak więc na świeta będę miała jeden problem mniej. Lusi,tak to jest dokładnie ten link,do filmu *Sekret*. A jeśli chodzi o pogodę w Gorzowie to dzisiaj mamy prawie czyste niebo i nawet słoneczko się przebija.Ale na dnich mają przyjść lekkie przymrozki. A tak apropos to z jakiej miejscowości pochodzisz , jeśli mogę zapytać?
Witam dziewczyny Muszę sie wyżalic tak mi dziś zle od rana:(nakręcam sie sama...teraz siedze cała spocona i cholernie smutna, płaczę bo znów miałam atak paniki - a przecież biorę lek juz sama nie wiem czy za krótko czy bede musiała go zmienic. Mam dośc!!!Tak wiele chciałabym zrobic a ta peprz...nerwica zjada mnie i moje życie ;(jestem dzis zła i mam żal:( głupie pójście do szkoły po dziecko okazało sie byc dzis dla mnie strasznie cięzkim przeżyciem....tak nie powinno byc:( Dzięki wam nie jestem z tym sama i przepraszam że smucę ale nikt mnie nie zrozumie lepiej:* Mimo to walczymy :) miłego dnia dziewczyny
Czesc dziewczyny Sara badz silna, nie poddawaj sie, kazda z nas ma gorszy dzien, ale wszystko bedzie lepiej :) Macie racje, ze nasze dzieci to dla nas najwieksze skarby. Niejednokrotnie, gdyby nie moj syn, w ataku paniki zrobilabym jakas glupia rzecz, zapewne. A tak, moj syn dawal mi Validol, nieraz kazal sie polozyc i glaskal az przeszlo. Taka szczesliwa zawsze pozniej bylam. Ale czesto ukrywam przed rodzina ataki. Dzieci nie chce straszyc, a maz czasem nie ma cierpliwosci i zamiast mnie wesprzec, mowi, ze panikara jestem albo cos. Ale ja dzis miewam sie dobrze, tylko przeziebienie daje o sobie znac :( W domu juz mi sie nudzi, poszlabym do pracy, ale niestety szefowa zabronila przychodzic poki calkiem nie wyzdrowieje. W dobie swinskiej grypy to zrozumiale. I strasznie sie nudze :( Ale ide Ci Dolores wyslac maila ze zdjeciem, to moze doradzisz mi jakas fryzurke, co wogle moglabym ze soba zrobic. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko :)
Saro ja niestety też mam nawrót choroby od piątku znowu się boję kręci mi się w głowie.Przepisane mam zabiegi prądy,masaż i laser na kręgi szyjne.Dzisiaj były pierwsze.Miałam lęk czy tam dojdę.Jestem zła sama na siebie bo już ostatnio tak było dobrze a teraz znowu byle jak. Agneta czy ten validol to pomaga może ja go kupię i czasami wezmę?Jakoś jestem smutna i nie będę Was zanudzać może jutro będzie lepiej.Pa.