Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!! Ewcia wróciłam z Paulą od lekarza, jest ok bilans zrobiony do szkoły, Paula przeziębiona ale nie jest tragicznie, muszę chodzic z nią na basen jak wyzdrowieje bo mam małą wadę klatki piersiowej. Miłoszek dzisiaj lepiej ale jeszcze do dobrego daleko ale widać światełko w tunelu. Mam dzisiaj ochotę zrobic coś dla siebie ale odłożę to na jutro jakąś maseczkę i kąpiel w olejkach mmmm.... ale może jutro jeszcze dzisiaj dzien dla dzieci może jutro lepiej sie poczują. Ewa napisz do mnie jak bedziesz na gg Beti a Ty gdzie? nie odzywasz sie pisz do nas:)
Jestem Maju jestem ,ale za chwilę oszaleje bo remontu jeszcze nie ma a juz kłótnie że jeszcze nic nie zamówione ani nie wyniesione itp.Wzięłam już 20 kropli na uspokojenie ale coś nie zadziałałyCzy u Was też takie jazdy są podczas remontów? Maju jak przetrwałaś u lekarza? Ewuś co chwilę pisze coś do Ciebie na gg:)a dzisiaj przydało by sie powtórzyć sesję z ajerkoniakiem może nerwy by mi zmalały:))
witam :) ile wypowiedzi do czytania :) no to mnie pocieszyłyście że to taka pogoda chyba dzisiaj, ja też osłabiona jestem, do tego jeszcze chyba mnie gdzieś przewiało i gardło boli. Cholerka wszystko na raz. co do leków to jak czytam Wasze wypowiedzi to chyba cudownych leków nie ma, psychoterapia nas chyba tylko by ratowała, tylko skąd wziąśc dobrego psychoterapeute? chyba pojedziemy do Dolores :) no dobra dziś straczy, ide dalej do łóżka wygrzewać się do jutra :)
Hej dziewczyny :) Ja dziś miałam znowu kiepski dzień, ale próbowałam walczyć i myślałam że pokonam objawy ech poszłam nawet do małego marketu ale przed nałykałam sie tabletek :( żeby dać radę...w nagrodę kupiłam kwiatka w doniczce ;) wszystko było by ok gdyby nie te ogromne kolejki w których musimy stać ech! Potem kręciło mi sie w głowie i łeb jakis ciężki znowu ibuprom ale nie daje sie poszłam na spacer nawdychać jodu...nic nie pomogło :( No i kolejna próba mówie dam radę pojadę z dziećmi tramwajem do babci he he znowu tabletka bo jak dzieci ubrałam i czułam ze mam wsiąść do tramwaju serce zaczęło nawalać jak szalone....uspokoiłam sie troche i pojechałam ufff Byłam szczęsliwa że dałam radę ale i smutna ze z takim wielkim trudem to robię, przecież kiedyś nic mi nie było jazda środkami transp. nie była problemem a teraz Ech! Jutro znowu walka, a co tam! ech, takie to moje życie... Miłej i spokojnej nocy dziewczyny:****
Dziewczyny- wy chodzicie do psychologów czy do psychoterapeutów!!!!! Maja- widzę, że dajesz sobie radę , choroby wszystkich naraz to naprawdę koszmar,ale nie martw się w końcu zaświeci słoneczko, zrób dla siebie coś nie jutro a dzisiaj, bo jutro możesz już nie mieć na to ochoty!!! Beti1060-- u mnie też jak jest jakiś remont to dużo zamieszania i złości, ( co Ty właściwie remontujesz). Nie martw się nawet remont musi się kiedyś skończyć, jutro niedziela to może trochę odpoczniesz- pozdrawiam Cię cieplutko. Sara- niestety masz rację dla nas wszystkich każdy dzień to walka, gorzej jak na wojnie.Czasami tę samą drogę pokonujemy lepiej, a na drugi dzień znowu fatalnie. Ja czasami po takich wyjściach zamiast czuć się lepiej, to czuję się jeszcze gorzej, przychodzę do domu- wypluta i b. osłabiona jakbym przez cały czas drogi pchała pod górę jakiś głaz, Wtedy muszę się nawet położyć na 10min., żeby jakoś przyjść do siebie. Nie wie czy u Was jest podobnie. Pozdrawiam wszystkie osoby na forum!!!!
hej dziewczyny Miłej soboty i spokojnej :)))))))))))) U mnie leje deszcz ale nie bede siedziec w domu, zabieram dzieciaki bierzemy parasolki i idziemy na spacer..czasem lubie taka pogodę :) Coś mnie rano kłuło przy serduchu, dziwne było by jakby mi nic nie było hehe, pani w aptece poleciła nervosol krople łyknęłam może pomoże .... Trzymajcie sie ciepło na razie
Moja mama chodzi do psychologa ale tylko po recepty na efectin, lekarka oczywiscie wspominala o takich zajeciach, trwaja kilka miesiecy, wszyscy razem sie spotykaja, mysle ze na pewno takie cos pomaga. Ja tez odziedziczylam mala nerwice po mamie, na szczescie nie agorafobie,( oby mnie to nie spotkalo bo jestem podatna ) wiem ze to dla Was strasznie ciezkie. Trzymajcie sie!!!
Majka 64 remontuje pokój młodszego syna bo juz troche wyrósł z dziecinnych mebli:) Dałam mu wolną ręke w zrobieniu pokoju i już jestem załamana.Na ściane kupił czerwoną tapetę,ciemne meble i ciemne panele-masakra! nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądać.Póki co upycham rzeczy w kartony bo fachowcy przyjdą w poniedziałek. Agatha napisałaś ,że Twoja mama na to cierpi a jeśli można wiedzić jak to się u niej objawia? B.D.witaj wśród Swoich:)) Majka i Ewuś gdzie się podziałyście?
Witam wieczorem zaraz boks w tv dziewczyny trzeba oglądać ;)))...może sie wyżyjemy i bedzie nam lepiej hehe dziś boli mnie klata, jak ktos wczesniej napisał tak jakbym miała na piersiach położony kafel z chodnika i tak mnie cholerstwo trzyma cały czas - może macie jakis sposób by sie tego pozbyć??? dziś mimo bólu koło serducha odwiedziłam sklepik w wielkim markecie, ale oczywiście ten na samym dole i blisko drzwi ech ale bluzke kupiłam :)))) a i mąż musiał zaparkować na dworze a nie w tych okropnych podziemnych parkingach....czemu nas to tyle kosztuje? przymieżam sie do nowego leku juz pół roku...może jutro zacznę? ach zobaczymy ponarzekałam a teraz fotel i tv no i może czekoladka ot tak dla uzupełnienia magnezu ;))) do jutra :*
witam nowe osoby :) Sara podziwiam Cie za wczorajszy dzień, jesteś dzielna ;) ja meczu nie oglądam, wolę Mam talent na tvn :) a czekoladę i ja bym zjadła, może podrzucisz kosteczkę? ;) Majka 64 ja szukam psychoterapeuty bo psychologów przerabiałam, ale oni nie bardzo umieją pomóc w nerwicy, bynajmniej ja na takich trafiłam. Psychoterapia to chyba co innego niż rozmowa z psychologiem, a może się mylę? Beti jestem ciekawa efektu końcowego pokoju syna :) może jakieś fotki wkleisz :) moje Panie dziś pół dnia zastanawiam się nad wyborem ośrodka, prosze Was o pomoc, który byście wybrały? wiem że marudzę trochę ale nie wiem kogo bardziej o to zapytać niż Was :) Międzyrzecz: http://www.psychiatria.miedzyrzecz.pl/content.php?cms_id=92&o_id=83&sid=97dde2c1e93748a045359ae2a199e832&mod=sub&p=p1 Złotoryja: http://szpital.zlotoryja.prv.pl/ Moszna: http://www.moszna-zamek.pl/ spokojnej nocy życzę i pamiętajcie że dziś zegarki przestawiamy :)
witam :))) Ależ wczoraj zdenerwowałam sie po tym boksie łooooooooooo, kto oglądał ten wie czemu he he no szkoda mi Gołoty taki jakis nieporadny był :( Dziś niedziela życze wszystkim spokojnego dnia, zegarki przestawione? no to mamy godzinę więcej na odpoczynek :)))) Dziś podjęłam decyzje o wzięciu nowego leku musi byc dobrze :) zaczynam od śmiesznej dawki 1/4 tabletki spokojnie będe zwiększać bo to wszystko napawa mnie strachem jak to przy nerwicy boję sie wszystkiego brrr a może któraś z WAs brałą LEXAPRO? TO DAJCIE ZNAĆ BEDE WDZIECZNA :))) buziaki :*****
Ewcia masz racje! Więc co u Ciebie, ja dzisiaj mam ochotę gdzieś wybyć z domku, ale nie mogę bo Miłosz dalej chory kurde ile bedzie to trwało cały czas temperatura już 4 dzień mam dośc wszystkiego nic mi sie nie chce wszyscy chorzy a i teraz Paula gorzej sie czuje chyba zostawie ja na tydzien w domu i nie pójdzie do szkoły i już. A jeszcze wczoraj mąz rozwalił palec i sszywali mu więc sama widzisz co u mnie sie dzieje, jakies fatum nad moim domem a przez to wszystko ja źle sie czuje nerwy mnie zżerają :(( Pozdrawiam.
Oj Maja u mnie jak na razie odpukać ok:) wczoraj się narobiłam ze szok ale wreszcie widać ze remont doszedł konca, teraz tylko kosmetyka.Ten moniec to najprzyjemniejszy teraz tylko mebelki i cała reszta. Tylko aby kasa była to bedzie dobrze:)Nie lubie tylko zblizających sie Swiąt Zmarłych na sama mysl się denerwuje ale niestety jakos musi to być.Wiesz ze jeszcze jakies wolne chwile mam do pierwszego listopada a pozniej wiesz ze zapipsz w związku z ta nową inwestycją przesle Ci zdjecia na poczte jak to wszystko wyjdzie jezeli wyjdzie:)oby!!Po takim remoncie bede miała duzo mniej pracy przed Swietami Bozego Narodzenia które przecież wiesz jak uwielbiamy:) ja na ich punkcie mamybzika hahahha troche jesteśmy zwariowane ale co zrobić:) aby szybko się zblizały.Dzisiaj troche odpoczynku a od jutra znowu zapiepsz. Maja to troche dziwne ,że tak długo trzyma goraczka Miłoszka moze lekarz nie trafił w lek?a co do Paulisi to nie puszczaj jej do szkoły nic się nie stanie a dziecko się podkuruje bp przeciez sama wiesz ze szkoła to zbiorowiski wirusów.Kup jej preparat wielowitaminowy i dawaj im rano np multisanostol:)Ja tak robie i jest jak na razie ok.pozdrawiam gorąco!!!
Witajcie dziewczyny,wiem macie rację co do relanium ,to bardzo zgubny lek,na mnie dziala super ,czyli po wzieciu czuje sie rewelacyjnie,ale zauwazam ze zamiast 1 zaczynam brac 2 ....potem bedą 3 ,wiem musze odstawiac go,ktoras z was pisala ze odstawiala relanium i przezywala katusze,jakie byly objawy?od dwoch dni go nie biore ,mam dzisiaj impreze rodzinną,urodziny mojej coreczki,we łbie kreci mi sie strasznie,mam jakąś slabosc w nogach,ale wezme kąpiel i musze sie pozbierac,mam przepyszne ciasta przyjedzcie na kawke,pa zycze spokojnej niedzieli
Jeszcze do sylvi,podalas adresy osrodkow leczenia nerwic,jesli chodzi o Moszną mieszkam niedaleko,to przepiekne miejsce,ogromny zamek zcudownym widokiem,jak w filmie,jazda konna,ogrody tak piekne ze az dech zapiera,mialam propozycje pobytu ,tylko ze na minimum 3 tyg,nie moge na tyle zostawic dzieci,zwariowalabym bez nich,pozdrawiam
Witam w niedzielkę. Wczoraj nawet przyjmowałam gości dawno tego nie robiłam ale było fajnie.Tylko moja córka troszkę krwi napsuje 17 lat to cała burza hormonów.Są momenty że nie wiem jak z nią rozmawiać. Może któraś ma podobnie, jak radzicie sobie z nastrojami nastolatek ? Sara trzymam kciuki bierz ten lek i myśl, że to właśnie ten. Muszę przygotować mojego młodszego synka 9lat bo idzie z tatkiem do kościoła ja nie i dlatego nie lubię niedzieli.Pogoda nie nastraja ele pogody ducha wszystkim.
Kochana Dolores, ja kiedyś *testowałam* relanium . Pytasz o efekty odstawienia. W moim przypadku było tak , że czułam jakbym miała umrzeć . ,Bolały mnie wszystkie mięśnie ,głowa, kręciło mi się, miałam skoki temp. dreszcze na całym ciele ( jak sobie przypomnę to robi mi się niedobrze) i trwało to około 2 -3 tygodni, potem pomału zaczęło odpuszcząć. Ale wtedy obiecałam sobie, że już nigdy w życiu , nie będę leczyć się bendiozepinami więcej niż zalecane(ok.30dni).Chyba że tylko tak dorażnie od czasu do czasu.One strasznie UZALEŻNIAJĄ.brrrr. Jeśli masz jeszcze czas to pomału wymiksuj się z tego leku. Później będzie ciężko. Sylvi-moim zdaniem powinnaś wybrać ten ośrodek do którego masz najbliżej.Bo sama świadomość , że jesteś daleko od domu , wpływa negatywnie. A jeszcze dojdą koszty dojazdów na przepustki do domu. Im bliżej domu, tym krótsza droga . Z tego co się orientuję , to wszystkie ośrodki mają bardzo zbliżony program leczenia , jak już kiedyś wspominałam . Ale decyzja należy do ciebie. Pozdrawiam wszystkich.