Gość bezradny Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Witam mam dokladnie taki sam problem ktory zaczal mi sie w 2013 roku i trwa do dzisiaj, ciezkie oddychanie jak ryba bez wody , musze zabrac kilka wdechow zeby poczuc ulge ale czasem i to nie pomaga, przeszedlem przez mase badan ;morfologia,hormony,witaminy,usg tarczycy,jamy brzucha,ekg,echo,tomografia,rezonanse,spirometrie, gastroskopia (wykazala refluks ale leki nie pomogly i tak) dodam ze jestem osoba wysportowana trenuje od lat pomimo ogromnego , nie mam tego w czasie sytuacjach stresowych tylko mam to 24/7 moge ogladac film,smiac sie,isc do sklepu caly czas od momentu obudzenia sie rano, bywalo ze budzilem sie w nocy z brakiem tchu.Psychiatrow tez zaliczylem i lekow do ktorych bylem sceptycznie nastawiony tez sprobowalem ale nic nie pomoglo od antydepresantow do benzno i nic problem jak byl tak jest a hajs wydany w dziesiatkach tysiecy moge liczyc. ma ktos cos podobnego ?? do tego towarzyszy czeste zmeczenie oraz niekiedy uczucie bycia pijanym. jak ktos ma podobny problem do mojego niech da znac zostawiajac mejla odezwe sie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ines Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Ja mam to samo Ciagle wzdycham i ziewam a im bardziej próbuje wziąć głębszy oddech tym bardziej mi ciężko. Staram się chamowac i nie brać ciagle tych wdechów ale nie daje rady bo mi się wydaje ze jak sobie głębiej nie oddychne to się uduszę. Bardzo mi to utrudnia życie nie wiem co robić. Poki co zrobiłam badania krwi i są okej oraz byłam u laryngologa gdzie dowiedziałam się Że mam obrzęk nosa i muszę pogłębić diagnostykę. Boje się ze już nigdy mi to nie przejdzie ze nie ma na to lekarstwa. Mecze się już 2,5 mies. Jeśli ktoś by chciał pogadac to podaje mejla: inesmionome@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bociek Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Mnie pomogło rzucenie Polocard , który brałem. Te suplementy (acard , Polocard) atakują układ trawienny.Radzę stopniowo odstawiać by nie mieć problemu. Jak mnie bierze bezdech robię powoli skłony lub przysiady aby ustatkować organizm. Nie należy się przemęczać tylko pracować z rozmysłem - dotyczy to mnie ( 65 lat). Jak komuś pomogłem to się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ankatm Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) Mam to wszystko od 1998 roku czyli 22 lata a mam 43. Napady tych dusznosci mam co pare lat. Ostatnio odkrylam ze pomaga mi sinules 2x1 tab i koniecznie gripex max na dzien rano i popoludniu po 1 tab i na noc 1 tab gripex noc. Trzy dni brania i jak reka odjal. Kiedy przerywam to wszystko wraca. Pewnie chodzi o pseudoefydryne. Mozna max brac 8 gripexsow dziennie ja biore tylko 3 tab wiec nie przedawkuje ale jestem szczesliwa ze znow moge nie myslec o oddychaniu. Oddycham w 100% normalnie. Mam nadzieje ze wam tez pomoze. Dajcie znac czy u Was to tez dziala. Kiedy mnie dusilo pomagalo oddychanie przepona czyli brzuchem. Jak dzieci. Edytowane 26 Lutego 2020 przez ankatm Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dominik Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Poczytaj książkę "Zamknij USTA Podrecznik Oddychania Metoda Butejki: Jak Na Zawsze Zatrzymac Astmę". Masz hiperwentylacj i za dużo powietrza pobierasz do płuc, z wydalasz CO2 który jest potrzebny i tak od nowa. Pomoże ci ułożyć oddech, ja po 4 dniach normalnie zacząłem oddychac, bardzo spokojnie. Budzę się wypoczęty. Ale pozwalam sobie na wzdychanie raz lub 2 razy na dzień żeby zresetować system oddechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość seba Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 nerwica Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Madzia Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Tężyczka utajoną też to mam muszę wzdychać ziewać bo mam uczucie duszności. Brak magnezu w tkankach i mięśniach i niedobór wit d. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość IWONA 1946 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Ponoć westchnienia są nerwicowe ,ale można zapobiegać szybko przełykając ślinę. Dobra jest książka o oddechach autora : Patrick McKeown p.t Spokojny oddech ,spokojny umysł. Tam też podane są metody Butejki i trening uważności , co bardzo sprawdza się jeżeli chodzi o prawidłowe oddychanie , zapobieganie chrapaniu itp. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JesseNat Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml Плитка риволи Алма керамика (38 фото) Крупнейший каталог товаров в категории: ape klen плитка - купить по выгодной цене, доставка: Санкт-Петербург, скидки! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi