Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wzdychanie, ziewanie i westchnienia

Gość sew333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezradny

Witam mam dokladnie taki sam problem ktory zaczal mi sie w 2013 roku i trwa do dzisiaj, ciezkie oddychanie jak ryba bez wody , musze zabrac kilka wdechow zeby poczuc ulge ale czasem i to nie pomaga, przeszedlem przez mase badan ;morfologia,hormony,witaminy,usg tarczycy,jamy brzucha,ekg,echo,tomografia,rezonanse,spirometrie, gastroskopia (wykazala refluks ale leki nie pomogly i tak) dodam ze jestem osoba wysportowana trenuje od lat pomimo ogromnego , nie mam tego w czasie sytuacjach stresowych tylko mam to 24/7 moge ogladac film,smiac sie,isc do sklepu caly czas od momentu obudzenia sie rano, bywalo ze budzilem sie w nocy z brakiem tchu.Psychiatrow tez zaliczylem i lekow do ktorych bylem sceptycznie nastawiony tez sprobowalem ale nic nie pomoglo od antydepresantow do benzno i nic problem jak byl tak jest a hajs wydany w dziesiatkach tysiecy moge liczyc. ma ktos cos podobnego ?? do tego towarzyszy czeste zmeczenie oraz niekiedy uczucie bycia pijanym. jak ktos ma podobny problem do mojego niech da znac zostawiajac mejla odezwe sie.

Ja mam to samo

Ciagle wzdycham i ziewam a im bardziej próbuje wziąć głębszy oddech tym bardziej mi ciężko. Staram się chamowac i nie brać ciagle tych wdechów ale nie daje rady bo mi się wydaje ze jak sobie głębiej nie oddychne to się uduszę. Bardzo mi to utrudnia życie nie wiem co robić. Poki co zrobiłam badania krwi i są okej oraz byłam u laryngologa gdzie dowiedziałam się Że mam obrzęk nosa i muszę pogłębić diagnostykę. Boje się ze już nigdy mi to nie przejdzie ze nie ma na to lekarstwa. Mecze się już 2,5 mies. Jeśli ktoś by chciał pogadac to podaje mejla: inesmionome@gmail.com

Mnie pomogło rzucenie Polocard ,  który brałem. Te suplementy (acard , Polocard) atakują układ trawienny.Radzę stopniowo odstawiać by nie mieć problemu. Jak mnie bierze bezdech robię powoli skłony lub przysiady aby ustatkować organizm. Nie należy się przemęczać tylko pracować z rozmysłem - dotyczy to mnie ( 65 lat). Jak komuś pomogłem to się cieszę. 

Mam to wszystko od 1998 roku czyli 22 lata a mam 43. Napady tych dusznosci mam co pare lat. Ostatnio odkrylam ze pomaga mi sinules 2x1 tab i koniecznie gripex max na dzien rano i popoludniu po 1 tab i na noc 1 tab gripex noc. Trzy dni brania i jak reka odjal. Kiedy przerywam to wszystko wraca. Pewnie chodzi o pseudoefydryne. Mozna max brac 8 gripexsow dziennie ja biore tylko 3 tab wiec nie przedawkuje ale jestem szczesliwa ze znow moge nie myslec o oddychaniu. Oddycham w 100% normalnie. Mam nadzieje ze wam tez pomoze. Dajcie znac czy u Was to tez dziala.

Kiedy mnie dusilo pomagalo oddychanie przepona czyli brzuchem. Jak dzieci.

Edytowane przez ankatm

Poczytaj książkę "Zamknij USTA Podrecznik Oddychania Metoda Butejki: Jak Na Zawsze Zatrzymac Astmę". Masz hiperwentylacj i za dużo powietrza pobierasz do płuc, z wydalasz CO2 który jest potrzebny i tak od nowa. Pomoże ci ułożyć oddech, ja po 4 dniach normalnie zacząłem oddychac, bardzo spokojnie. Budzę się wypoczęty. Ale pozwalam sobie na wzdychanie raz lub 2 razy na dzień żeby zresetować system oddechowy. 

Gość IWONA  1946

Ponoć  westchnienia  są nerwicowe ,ale   można zapobiegać szybko  przełykając  ślinę.  Dobra  jest  książka  o  oddechach autora : Patrick McKeown  p.t Spokojny oddech ,spokojny  umysł. Tam też podane  są metody Butejki i trening uważności  , co  bardzo  sprawdza  się  jeżeli  chodzi o prawidłowe  oddychanie  , zapobieganie  chrapaniu  itp. Polecam

https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml

Плитка риволи Алма керамика (38 фото)

Крупнейший каталог товаров в категории: ape klen плитка - купить по выгодной цене, доставка: Санкт-Петербург, скидки!