Gość barkley1 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś zna ten lek, Micardis 80mg.? Może ktoś go zażywa lub miał go? Z tego co pytałem w aptece to jest to dość drogi lek, (paczka -28tabl.= 53 zł) Więc dość drogo :( Może ktoś zna odpowiednik polski? Bo Micardis jest niemiecki więc może jest na rynku jego polski odpowiednik? Będe wdzięczny za jakieś informacje :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość M Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 To nie drogo.Procoralan kosztuje cos ok 260 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
zen Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 miałam przepisany ten lek, kiedy poprosiłam o zmianę [powody finansowe] otrzymałam Diovan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Brałem ten lek prawie pięć lat. W szpitalu zmienili mi na Tritace 10 i od momentu powrotu do domu ciśnienie mam nieuregulowane. Wracam do poprzedniego zestawu /micardis 40-połowę 80,tertensiw SR, betalok ZOK50-połowę/. Przy tym zestawie miałem przez całą dobę ciśnienie prawidłowe.Leki te zaaplikował mi profesor Akademi Medycznej w Poznaniu SZ.Pan Głuszek./przpraszam ale zapomniałem imienia mam nadzieję że mi wybaczy/.WSPANIAŁY LEKARZ już sama wizyta sprawia że człowiek sie o połowę lepiej czje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nerwus/serwus Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 witam :) mam 31 lat i proszki biorę od 11 lat. Micardisem 80 zajadam się jakieś min 5 lat...kiedyś nie był refundowany he he he teraz to jest *taniocha*. Lek ma bardzo dobrą opinię u lekarzy (tymi, z którymi rozmawiałam). Mało żeby nie pisać *brak* skutków ubocznych. Dobre efekty daje u młodych osób z nadciśnieniem, u których występuję *kołatanie serca* (bardzo popularny problem u młodszych osób). Zamiennik innej firmy niestety jest w podobnej cenie (różnica 5 plnów). :)zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mangod Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 witam, mam 28 lat i nadcisnienie. Micardis 80mg biore od ok 1,5 roku. Dluzszy czas na poczatku bralem ta dawke w polaczeniu z hydrohlorotazydem 12,5 (lek moczopedny) ktory nasila jeszcze dzialanie micardisu. Ogolnie polecam, jest dobrze tolerowany, brak skutwko ubocznych. Wczesniej bralem concor cor (betabloker) niestey fatalnie sie po nim czulem w dodatku nasilal u mnie stany astmatyczne (jestem alergikiem sezonowym) stad przesiadka na Micardis. Cena jest OK, w porownaniu z Micardis Plus ktory jeste niczym innym jak zwykly Micardis + Hudrohlorotiazyd wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Ale drożyzna.Takie coś można znacznie taniej zrobić.Główny składnik: http://pl.wikipedia.org/wiki/Telmisartan kosztuje w produkcji sporo taniej.Zapewne wielu co ma laboratorium chemiczne by się zgodziło to zrobić ale w większej dawce.A jak ktoś chce to niech sam to zrobi.I ostrzegam-ja nie gwarantuję ze ten związek jest zdrowy i że jest sens łykać w ogóle te tabletki.Niewykluczone że uszkadza wątrobę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ania Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 porażka -ciśnienie super zbija ale mam takie działania niepożądane po tym gó..ie że kosmos -jeszcze w tym tygodniu znowu smaruje do lekarza bo z tym lekiem to masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 8010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ja tez bralem micardis ale zmienilem lekarz i poprosilem o tanszy. teraz biore VALZEK i place 9,50 za 28 tabletek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marcel Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ja brałem pritor który kosztuje ponad 70zł ;/ teraz zamienił mi lekarz na micardis, który kosztuje ok 40 wiec jest róznica :) Co mozecie powiedzieć o tabsach apo rami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość berry Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Biore micardis kilka lat. Jest bardzo dobry świetnie wyrównuje ciśnienie. W aptece Kwiaty Polskie 28szt 80mg kosztuje 29.99zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mikarkardio Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Biorę Micardis od 4 lat, pomaga, ale w mojej aptece po zniżce płacę 65zł za 28 szt. Gdzie we Wrocławiu jest taniej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bellasi Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 A mi lekarz powiedział ze zwieksza ryzyko ZAWAŁU SERCA wiec nie wiem czy jest taki dobry Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zuzan Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja biorę na nadciśnienie Bisopromerck5 i Xartan.Srednio 3-4 razy w roku mam skoki cisnienia i związane z tym jazdy .Na wizycie u kardiologa zostala mi zmniejszona dawka Bisopromercu na 1/2 tabl i zamiast Xartanu -Micardis Plus 80- 1/2tabl.Wchodze w menopauze i wspomnialam o możliwości brania przezemnie HTZ, więc kardiolog powiedziala ,że jeden ze skladnikow Micardisu mi pomoże w ewentualnym puchnięciu po hormonach.Na HTZ jeszcze sie nie zdecydowalam i może wogóle nie zdecyduje-narazie rozważam tylko.Przeczytalam w ulotce ,że Micardis, to także dzialanie moczopędne,więc to tak ,jakbym przyjmowala 3 leki na nadciśnienie.I tak sobie myśle.....czy już musze brać tyle ,czy jak nie będe brać HTZ,to pozostać przy Xartanie.Nie ukrywam,że cana tego leku też ma znaczenie.Na wizyte u kardiologa czekam 5m-cy i odbywa sie expresowo,więc nawet porozmawiać swobodnie nie moglam co do moich wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość majeczka212 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 A micardis 80 mg 28 tabl. teraz tj. od 16.11.2011 kosztuje 69.07 zl. jest to cena wg. cennika refundacyjnego. nie wiem ile kosztuje w poszczegolnych aptekach. a tak sobie marze, moze kardiolog badz ktos kto ma w rodzinie kardiologa moglby sie wypowiediziec czy rzeczywiscie ten lek moze przyspieszyc zawal serca, bo ja jako laik stwierdzam, ze to wierutna bzdura. pozdrawiam i czekam na komentarz. majka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pacjentwawa Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Na nowej liście laków refundowanych (od 1.01.2012) micardis plus jest po 82,12 zł. Jego odpowiednik z tą samą substancją czynną to Priotor Plus wg ceny z listy refundowanej to: 74,49 zł. Podobno ceny mają być docelowo wszędzie takie same. Z tego co patrzyłem nie ma innych leków z tymi samymi substancjami czynnymi. Jeśli ktoś chce mieć radykalnie taniej musi zmienić lek na coś z poprzedniej generacji :( Zrobiłem wyciąg z listy leków : http://fotofotki.pl/pliki_img/6fdylz4gjx7i2n3j7mac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Onia72 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Brałam Micardis 80mg (Telmisartan) około 2 lat, który kosztuje około 45zł za 28 tabletek. A dziś w aptece doznałam szoku, gdy bardzo miła Pani w aptece zaproponowała mi jego tańszy odpowiednik Tolura 80 mg (Telmisartan) firmy KRKA za jedyne 16,31zł za 28 tabletek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gerstan Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Jest osiagalny w aptekach odpowiednik o tych samych substancjach czynnych pod nazwa polsart plus w cenie 12,75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi