Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwna praca serca

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 23 lata prowadzę aktywny tryb życia. Wydaje mi się ze moje serce pracuje dobrze, ale martwi mnie jedna rzecz, jak kładę się spac moje serce bije w taki sposób raz, dwa, trzy, cztery i delikatna przerwa i znowu bije raz, dwa,trzy… i przy którymś uderzeniu znowu delikatna przerwa. Miałem robione echo serca jakieś pół roku temu i wszystko okej , czuje się Dobrze.Tętno spoczynkowe Ok 55-60

Ma to wiele osób. Najlepiej zrobić badania na holterze. Mi zaczęło się po kumulacji stresów gdy przyszedł okres spokoju, organizm pokazał kuku, obecnie mam sporadyczne napady migotania przedsionków i dodatkowe skurcze (potykania). Objawy dodatkowych skurczów nasiliły się po przepisaniu przez kardiologa bisocardu beta blokera, po odstawieniu czasem wracają, ale z małym nasileniem. Wszystko zaczęło się od drgania mięśni na całym ciele w różnych miejscach, głównie podczas pozycji leżącej przed snem. Pomimo dobry wyników krwi, jonogramu i ect na dodatkowe skurcze pomaga mi wypicie elektrolitów. Wygląda na to że już mały stres wywala mi potas i magnez do niskich wartości.