Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadciśnienie tętnicze i szmery w sercu

Gość lukaszch23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukaszch23
Witam mam na imię Łukasz, jestem chory na nadciśnienie tętnicze, leczę się. Ostatnio byłem u lekarza kardiologa i powiedział mi że mam szmery w sercu, skierował mnie na holtera ciśnieniowego. Co to holter to wiem, ale martwią mnie szmery w sercu, nigdy na serce nie chorowałem. Mógł by mi ktoś pomóc zrozumieć istotę tych szmerów co to jest tak właściwie ? Pozdrawiam gorąco i wszystkiego dobrego!!!
Gość Madziax3
czesc :) powiem Ci ze mam podobny problem... Mając 6 lat lekarz wykrył u mnie szmery serca.Napisał mi skierowanie do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki ...Pojechalam ,wszystko sie potwierdziło ...Kazali przyjechac mi za rok albo za trzy lata (nie pamietam juz) niestety moi rodzice to zignorowali.Teraz gdy mam 14 lat wystapiły problemy z ciśnieniem...narazie mam kilka badan...(kilka juz za soba) Mam wizyty u endokrynologa ( od tarczycy) Nie dlugo mam się zgłosic do swojego lekarza i chyba podpytam sie o szmery serca... czy to moze byc tym spowodowane, Pozdrawiam serdecznie:-)