martuskaaa69 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam Wszystkich Mam problem. Mianowicie po przedawkowaniu kofeiny wykryto u mnie tachykardie i przepisano mi concor 5 . brałam go natomiast później poczułam sie lepiej i przestałam brać. Na sylwestra miałam wysoki puls więc zażyłam lek. ( Nie piłam alkoholu , papierosy rzuciłam) 2 dni później dopadła mnie bezsenność , beznadziejnie się czułam, głowa mnie bolała, straciłam ochotę na jedzenie, ...odstawiłam lek. nie brałam 2 dni. Ale miałam wysoki puls więc znowu go wzięłam ( ze względu na weekend i brak możliwości kontaktu z lekarzem) biorę od 3 dni i znowu wróciło to cholerne uczucie , mam słabe nogi, zawroty głowy, jestem taka bez czucia ,... Czy to możliwe że to ten lek to powoduje?? Mam 18 lat i pierwszy raz w życiu czuje się tak beznadziejnie. Chciałabym już iść spać i normalnie się obudzić wypoczęta. Znowu zaczynam się denerwować tym wszystkim.. a było już tak dobrze. Bardzo proszę was o radę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marta Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Twoje objawy sa typowe dla nietolerancji tego leku. Cytuj Odnośnik do komentarza
zelatyna22 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Przede wszystkim nigdy nie odstawiaj leku sama,lekarz przepisal,niech on decyduje!! Tez biore concor,ale nie mam zadnych skutkow ubocznych,choc bylam pewna ze wystapia,bo moj organizm rzadko przyjmuje jakis lek. Moja rada-idz do lekarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nikok Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie wolno odstawiać tego leku nagle. Te wahania wynikają wlaśnie z wahań w przyjmowaniu leku. Odstawiać należy sukcesywnie zmniejszając dawki. Skutkiem ubocznym zażywania concoru jest pustoszenie kieszeni. Polski generyk o nazwie bisocard jest wyrażnie tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Burek Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 nawet chyba nie czytalas ulotki z nie wolno odstawiac nagle Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Andrzej25 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Po tym leku nie da się zasnąć, kardiolog mi to przepisał, wziąłem pół tabletki i zrezygnowałem, bo to się mija z celem - jedyne co powoduje to bezsenność, co prawda obniża tętno - ale to raczej efekt placebo - pacjent sam się uspokaja po zażyciu leku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość sebs Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Concor COR 1.25 mg codziennie tab o 18:30 objawy: zdarzaja sie problemy z zasnieciem, mrowienia rak i nog , ucisk w kl.piersiowej, niskie tetno (ok.45-55),ale nie nam juz kolatan serca,tetno nie skacze. i samopoczucie znacznie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr45 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ja stosuje 1.25 mg jedną tabletkę rano około 8:30 i działa super, czuje się bardzo dobrze, a wcześniej to potrafiłem mieć kołatania serca codziennie po parę godzin, koszmar, zwłaszcza odczuwałem je leżąc i po posiłkach, Pani kardiolog mówiła że przy takiej dawce nie powinno być problemu z odstawieniem leku. Nie mam skutków ubocznych, dwa razy byłem tylko lekko odurzony, raz po pierwszej tabletce którą zjadłem oraz jak kiedyś się pomyliłem i zjadłem 2 przez przypadek :) ale tak po za tym wszystko ok, nie polecam stosować przed snem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Silvia Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Mam pytanie czy to możliwe że po leku concor wypadają włosy dodam że lek stosuje od 3 lat a włosy do dziś wypadają mi garściami Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gość Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Po tym leku mogą wypadać włosy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi