Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki uboczne zażywania Concoru Cor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Mam problem. Mianowicie po przedawkowaniu kofeiny wykryto u mnie tachykardie i przepisano mi concor 5 . brałam go natomiast później poczułam sie lepiej i przestałam brać. Na sylwestra miałam wysoki puls więc zażyłam lek. ( Nie piłam alkoholu , papierosy rzuciłam) 2 dni później dopadła mnie bezsenność , beznadziejnie się czułam, głowa mnie bolała, straciłam ochotę na jedzenie, ...odstawiłam lek. nie brałam 2 dni. Ale miałam wysoki puls więc znowu go wzięłam ( ze względu na weekend i brak możliwości kontaktu z lekarzem) biorę od 3 dni i znowu wróciło to cholerne uczucie , mam słabe nogi, zawroty głowy, jestem taka bez czucia ,... Czy to możliwe że to ten lek to powoduje?? Mam 18 lat i pierwszy raz w życiu czuje się tak beznadziejnie. Chciałabym już iść spać i normalnie się obudzić wypoczęta. Znowu zaczynam się denerwować tym wszystkim.. a było już tak dobrze. Bardzo proszę was o radę...
Nie wolno odstawiać tego leku nagle. Te wahania wynikają wlaśnie z wahań w przyjmowaniu leku. Odstawiać należy sukcesywnie zmniejszając dawki. Skutkiem ubocznym zażywania concoru jest pustoszenie kieszeni. Polski generyk o nazwie bisocard jest wyrażnie tańszy.
Gość Andrzej25

Po tym leku nie da się zasnąć, kardiolog mi to przepisał, wziąłem pół tabletki i zrezygnowałem, bo to się mija z celem - jedyne co powoduje to bezsenność, co prawda obniża tętno - ale to raczej efekt placebo - pacjent sam się uspokaja po zażyciu leku.

Ja stosuje 1.25 mg jedną tabletkę rano około 8:30 i działa super, czuje się bardzo dobrze, a wcześniej to potrafiłem mieć kołatania serca codziennie po parę godzin, koszmar, zwłaszcza odczuwałem je leżąc i po posiłkach, Pani kardiolog mówiła że przy takiej dawce nie powinno być problemu z odstawieniem leku. Nie mam skutków ubocznych, dwa razy byłem tylko lekko odurzony, raz po pierwszej tabletce którą zjadłem oraz jak kiedyś się pomyliłem i zjadłem 2 przez przypadek :) ale tak po za tym wszystko ok, nie polecam stosować przed snem.