Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół Barlowa a treningi

Gość Pawel86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaobserwowano u mnie zespół Barlowa po tym jak mi wyszlo ze mam niskie tetno 40/min a po zrobieniu 15 przysiadow 55, cisnienie 120/80. Chcialem dodac ze trenuje 5 lat zawodowo judo i przed badaniem zbijalem wage a poszlem do lekarza bo czulem sie oslabiony bo trenowalem bez przerwy ostro na diecie nisko kalorycznej i w sumie zadnych objawow typu zemdlenia, bole glowy nie mialem tylko jak pisalem zmeczenie miesni. Chcialem sie dowiedziec czy to jest powazna choroba, czy dalej moge trenowac zawodniczo i normalnie funkcjonowac, czy z tego opisu mojego echa serca cos zlego jeszcze wynika i czy wogole to naprawde zespol Barlowa? a oto tresc opisu mojego echa: PRAWIDLOWA WIELKOSC JAM SERCA. GRUBOSC SCIAN MIESNIA LV PRAWIDLOWA. UOGOLNIONA SPOCZYNKOWA KURCZLIWOSC DOBRAFF=74, BEZ ODCINKOWYCH ZABURZEN KURCZLIWOSCI. PRZEDNI PLATEK ZASTAWKI MITRALNEJ LAGODNIE POGRUBIALY UGINA SIE W ECHOKARDIOGRAFICZNEGO ZESPOLU BARLOWA. TI II ST. BEZ PODWYZSZONEGO RVSP. DYSFUNKCJA DOPLERA TKANKOWEGO0. AORTA WSTEPUJACA NIEPOSZERZONA. JAMY SERCA BEZ SKRZEPLIN, WOREK OSIERDZIOWY BEZ PLYNU. Czy naprawde mi cos dolega,czy wystarczy ze sobie poprostu zrobie regeneracje i przerwe wreszcie w treningach. Prosze o porade i odpowiedz na moje pytania( zanim udam sie do kardiologa. Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam