Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedomykalność zastawki mitralnej a praca w policji

Szara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako dziecko byłam pod opieką kardiologa ze względu na *szmery w sercu*. Jakiś rok temu stwierdzono, że jest to niedomyklaność zastawki mitralnej. Mam pytanie czy orientuje się ktoś, czy z taką wadą mam szansę dostać pracę w policji? Pytam, ponieważ badania lekarskie kwalifikujące lub dyskwalifikujące do tej pracy odbywają się dopiero pod koniec procesu rekrutacji, który trwa dość długo i jest bardzo absorbujący i nie wiem czy jest sens w ogóle to tego podchodzić.
Cześć Szara! nie wiem jak to jest w Policji. Ja startowalem swego czasu do woja na oficera. Badania były na samym początku procesu rekrutacyjnego, później psycho- testy i dopiero na końcu egzamin. Było tak, że na początku robili Ci EKG jeśli idzie o sprawy sercowe. Później jeżeli mieli jakieś wątpliwości to kierowali Cię na Echo. Ja przeszedłem badania bez problemów, wystarczyło im EKG. Po kilku miesiącach zrobiłem sobie prywatnie badanie ECHO serca, pierwsze w życiu, które wykazało tętniaka przegrody m-przedsionkowej oraz tzw. nieistotne niedomykalności mitralną i trójdzielną. EKG jednak tego nie wykazuje, skoro mnie przepuiścili bez problemów. Uzyskałem więc orzeczenie o zdolności do zawodowej służby wojskowej.Pozdrawiam!
witaj. nikt nie odpowie ci poprawnie bo nie wiesz na jakich lekarzy trafisz i jak grozna jest twoja wada. ja sie dostalem z ta wada, przeszedlem badania zaliczylem testy i pracowalem w tym syfie 5 lat. u mnie objawy byly, sa czasem dosc niepokojace. klucie w klatce na wskros, ze mnie az zatyka i nie moge zlapac glebszego oddechu, czeste zawroty i przedewszystkim czuje sie czesto tak jakbym umieral tz nie mam sily sie ruszyc i czuje sie bardzo slaby. (gdybym nie pracowal nad swoja wytrzymaloscia mam na mysli silownie i bieganie to bylbym bardzo slaby) wracajac do tematu: na komisji lekarskiej przed przystapieniem do wspanialej sluzbiey ku chwale ojczyzny nie placilem zeby bylo jasne. jesli chcesz tam pracowac to przemys to dziesiec razy. jestem po wyzszej uczelni, nie mam na mysli ze jestem kims lepszym ale praca z tyloma idiotami moze ci bardziej zaszkodzic niz wypadanie platka mitralnego :) decyzja nalezy do ciebie.