Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w klatce piersiowej i drętwienie rąk

Rekomendowane odpowiedzi

czesć a ja mam bóle w klatce,czasem jak ziewnę albo skrece szyję i w wielu innych sytuacjach,nawet czasem cos tam w klatce chrupnie i jeszcze czasami pobolewa mnie w stawie łokciowym,barku czasem mam uczucie gorąca w stopę lub gdzieś właśnie w lewej nodze,tak juz ponad rok ido tego doszło ze bolą mnie czasem kości albo jak dłużej postoję w pozycji pionowej to ból w klatce,ostatnio zapisałem sie na prawko i po godzinie jazdy przy pochyleniu sie bądż wysiadaniu z auta mam ten tępy ból.Byłem już u ortopedów i neurologów i powiedzieli ze to od kręgosłupa piersiowego th3-th5 i tyle...chodze co jakiś czas na rechabilitacje tzn... magnetron, laser, ultradzwięki ale to działa krutko.prosiłem neurologa o rezonans ale odwołał sie do leku przeciwzapalnego.tak się męcze juz ponad rok i nie wiem kto moze mi pomóc? a rezonans bdaj z 500 stów chodzi...a nawet gdybym go zrobił prywatnie to co dalej?
Też miałam za mało żelaza (brałam tardeferon, ale jest na recepte więc zapytaj w aptece o coś bez recepty, może być falvit) teraz żelazo mam już chyba w normie:) Też miałam nieprzyjemne bóle w klatce piersiowej, drętwienie ciała, osłabienie, zawroty głowy, lekarz rodzinny podejrzewał arytmie i skierował mnie do kardiologa, poszłam prywatnie bo po publicznej służbie zdrowia nie chciałam się tułać, badania też robiłam prywatnie, bo to o wiele szybciej... Kardiolog stwierdziła wypadanie płatka zastawki mitralnej z niedomykalnością(wyszło mi to na echo serca) oraz tachykardie zatokową(Holter EKG). Właściwie to podobno nic strasznego, leków nie mam, żadnych przeciwskazań nie ma, jednak troche utrudnia to życie:( Dlatego lepiej zrób sobie ECHO Serca i Holter EKG, tak dla pewności. Lepiej dmuchać na zimne:) Pozdrawiam:)
Też mam takie coś. Boli mnie klatka piersiowa, brzuch (lewe podbrzusze) a do tego zawroty głowy, nudności, nic mi sie nie chce robić, a co najgorsze to czesto mi się robi takie coś jak np. duzo siedzę i jak wstanę to robi mi się czarno przed oczami na 15 sekund i nie moge utrzymać równowagi:/ Badania miałem w moczu za pierwszym razem wyszło białko, za drugim śladowe a za trzecim znowu się podwyższylo a na czwarte czekam. Krew wszystko wporządku. EKG mialem i tez wszystko wporządku. Pierwsze lekarz rodzinny myslal ze to robaki ale bralem leki odrobaczające i nic. to samo teraz biore jakis * Tribux* i tez nic. Moze ktos wie co to może być. Łukasz.
Zrobilam jeszcze raz badanie krwi. Oto nastepujące wyiki; HCT 39.3 RBC 4,21 HGB 13,2 WBC 6,7 MCV 93 MCHC 33,7 MCH 31,4 N:27,0-31,0 RDW-CV 12,2 N:12,7-20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60-99 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej podwyższony poziom świadczy o cukrzycy, proszę pomóżcie czego oznaka są te nieprawidłowe wartości i na jakie badania sie udać,... Z góry dziekuję.
Witam!Ja rowniez cierpie na bole w klatce pierciowej. Pojawiaja sie nagle bez wyraznej przyczyny.Wylacznie z lewej strony w okolicach serca,czasem w lopatce z lewej strony. Do tego dochodzi czasen bol reki i nogi-wszystko po lewej stronie. Ogolnie odczuwam taki dyskomfort w klatce. Nie mam tego codziennie,ale zazwyczaj cos tam odczuwam.Juz nie wiem co mam z tym robic, a mysli tysiace. Dodam ze wyniki robilam :EKG.echo,holter, tarczyca,Rtg klatki i nic. Lekarz najpierw twierdzil ze to nerwica, a teraz ze cos z kregoslupem. A ja dalej sie mecze!!!Pomozcie!!
szukalem juz jakis czas odpowiedniego Tagu i postanowilem sie zapisac do zdezorientowanych:) Kilka tygodni temu,po przylocie z Polski wieczorem wystapily u mnie bole klatki piersiowej-bardzo silne, ale nie takie jak opisywane na wszystkich stronach dt zawalow - byl to raczej bol jak po skurczu (albo skurczu) towarzyszy miesniom. Trwalo okolo godziny taki tepy i uporczywy. nie moglem nabrac powietrza i pojawil sie zimny pot... bez uczucia ze to juz koniec. Od tego czasu powtorzylo sie to dwa razy, ale w krotszej wersji takiej po ok 20 min. Do lekarza jeszcze nie poszedlem, wiem.... glupi jestem, ale jak ma byc to bedzie. Bardziej mnie ciekawi co to? aaaa i dziwne uczucie sciskania ponizej krtani. no coz jesli ktos sie domysla, to bede wdzieczny
Witam Wszystkich czytając wasze wypowiedzi miałem takie same objawy mogę powiedzieć wam po 1 wykryto u mnie refluks po 2 niedobór potasu. Jak i refluks tak jak niedobór potasu wywołuje podobne uczucia bóle w klatce piersiowej ciężkość oddychania osłabienie uczucie gorąca

Też to miałam, pomogła mi terapia manualna. Mam chory cały kregosłup, wpadnięte 8 dysków i jestem po 2 stłuczkach. Od kręgosłupa szyjnego jest dretwienie rąk na 100% trzeba go ustawić i przejdzie. Ból w klatce piersiowej to od piersiowego kr.. Znajdzcie dobrego rehabilitanta zajmującego się terapia manualną i zaczniecie żyć jak ja:) We wroc. polecam dr Adrianę morawską z żeromskiego 60/6i przemka z pl. św macieja. W krakowie rehabilitanta andrzeja lenkowskiego.