Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia serca a jelita

Gość Zula

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Mam pytanie dotyczace serca a właściwie dodatkowych skurczy i powiazania tego faktu z praca jelit. Mam takie wrazenie że to własnie jelita-po zjedzeniu, wypełnione gazami powoduja podbijanie przepony i serca-co wprawia je w arytmie. czy ktoś z Was ma podobne wrażenie? Jak to leczycie? Czy badaliscie sobie pod tym kątem jelita-czy powinnam to zrobić? Dodam, że od maja na to cierpie-mam zbadane Holterem serce-sa tam pobudzenia dodatkowe komorowe i nadkomorowe. Biore na to Biosotal 40. lecze tez nerwicę.Bardzo prosze o odpowiedx osoby które maja podobne dolegliwosci.Pozdrawiam.

Hej. Ja niestety również cierpię na podobną dolegliwość. Po zjedzeniu obfitego posiłku pojawiają się gromadne dodatkowe skurcze nadkomorowe. Czasami czuję się lepiej, czasami gorzej. Byłem u urologa, który stwierdził zapalenie prostaty. Gruczoł nie jest powiększony. Posiew moczu i nasienia jałowy. Badania krwi ok czasami podwyższone eozynocyty. Męczę się z tym już rok czasu. Interniści rozkładają ręce. Kardiolog przepisał betaloc 25. Ja też już nie mam pomysłów.

Gość Zdezorientowany.

Lekarze bagatelizuja lub nie maja pojecia co i jak leczyc. Ludzie wpadaja w depresje przez bezsilnosc i w obawie o zdrowie. Jak myslicie? Dlaczego ludzie szukaja pomocy na forum? Poniewaz zaden z tych lekazy ktorych odwiedzili nie pomogl. Za to maja tysiace bajek w ktorych mowia nam, ze tak ma byc. Pomagajmy sobie nawzajem i unikajmy nieukow. Dzielmy sie wiedza i fachowoscia tych ktorym zalezy na naszym zdrowiu a nie tylko pieniadzach.

W dniu 8.09.2006 o 03:38, Gość Zula napisał:

Witajcie Mam pytanie dotyczace serca a właściwie dodatkowych skurczy i powiazania tego faktu z praca jelit. Mam takie wrazenie że to własnie jelita-po zjedzeniu, wypełnione gazami powoduja podbijanie przepony i serca-co wprawia je w arytmie. czy ktoś z Was ma podobne wrażenie? Jak to leczycie? Czy badaliscie sobie pod tym kątem jelita-czy powinnam to zrobić? Dodam, że od maja na to cierpie-mam zbadane Holterem serce-sa tam pobudzenia dodatkowe komorowe i nadkomorowe. Biore na to Biosotal 40. lecze tez nerwicę.Bardzo prosze o odpowiedx osoby które maja podobne dolegliwosci.Pozdrawiam.

Mam dosłownie identyczny przypadek. Podobnie czuje, zawsze po jedzeniu, jakby flaki naciskały na przeponę i serce przez co mam arytmię, która potrafi się utrzymywać przez kilka dni i spędzać mi sen z oczu. Nie mam pojęcia jak to zwalczyć.