Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bransoletki dla posiadaczy defibrylatora kardiowertera

Gość danusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 15 grudnia mężowi wszczepiono kardiowerter-defibrylator. Mam do Państwa prośbę i propozycję. po przeczytaniu broszury zorientowałam się, że posiadacie paszporty informujące o wszczepieniu, ale gdyby komuś z Was coś się stało i nikt nie poinformowałby ratującego o kardiowerterze, to można Wam wyrządzić krzywdę. Wiele osób chorych np. na cukrzycę nosi specjalne bransoletki, może i Wy moglibyście jakoś sie oznakować, aby np. w razie omdlenia można było szybko rozpoznać, że jesteście chorzy na serce? myślałam o bransoletce na rękę, bo zazwyczaj lekarz najperw łapie za puls. Napiszcie co sądzicie o moim pomyśle!
Gość nieobecny
Witaj, ja zbliżam się do wszczepienia sztucznej zastawki serca. Też szukałem takiej opaski i znalazłem to: http://www.allegro.pl/item509559112_opaska_silikonowa_z_twoim_tekstem_nowosc.html Myślę, że można śmiało z tego skorzystać. Ja sobie zrobię napis z jednej strony po angielsku, z drugiej po polsku. Pozdrawiam
W dniu 17.12.2008 o 14:48, Gość danusia napisał:

Witam. 15 grudnia mężowi wszczepiono kardiowerter-defibrylator. Mam do Państwa prośbę i propozycję. po przeczytaniu broszury zorientowałam się, że posiadacie paszporty informujące o wszczepieniu, ale gdyby komuś z Was coś się stało i nikt nie poinformowałby ratującego o kardiowerterze, to można Wam wyrządzić krzywdę. Wiele osób chorych np. na cukrzycę nosi specjalne bransoletki, może i Wy moglibyście jakoś sie oznakować, aby np. w razie omdlenia można było szybko rozpoznać, że jesteście chorzy na serce? myślałam o bransoletce na rękę, bo zazwyczaj lekarz najperw łapie za puls. Napiszcie co sądzicie o moim pomyśle!

Witaj 🙂 mam wszczepiony ICD w prewencji wtórnej z wymiana całego układu na S-ICD, (po 5 latach) bransoletki sa niebieskie i informują o posiadam urządzeniu oraz firmie - kardiowerter a zielone - stymulator, przydają sie w razie utraty przytomności. W razie wątpliwości zapraszam  na priv 570854286, mamy rownież fanpage na FB „ICDefibrylatorzy” pozdrawiam