Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej przy nacisku

Gość patrykowski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrykowski
Witam. Od jakiegos czasu odczuwam bol w klatce piersiowej na wysokosci mostka ( troche powyzej ) przy nacisku ( w odopowiedniej pozycji np jak jestem mocno zgarbiony, wysilku lub zmianie pozycji lub kichaniu. Szczegolnie np jak sie mocno zgarbie i wypuszcze cale powietrze z pluc. Tez odczuwam ten bol przy robieniu np pompek, lub np w pozycji jakbym chcial zgniesc orzecha. Jak jestem wyprostowany to moge bez problemu gleoboko oddychac i wypsuczac powietrze, nic mnie wtedy nie boli. Niestety pracuje przy komputerze i troche zadniedbalem cwiczenia, tez sie czesto garbie i siedze w pozycji pochylonej do przodu, ale staram sie z tym walczyc. Czy ktos wiec co to moze byc ? Bylem keidys u lekarza i jak powiedzialem mu ze mam takie cos przy kichaniu to stwierdzil ze to przelyk sie obija o cos tam i to normalne.... no ale to raczej nie to. Dzieki za odpowiedzi.
Dokladnie mam to samo i nie wiem czy isc do lekarza czy nie bo niewiadomo co tam odkryja.Da sie zauwazyc ze mam troche skrzywiony kregoslup i wywnioskowalem ze to moze byc przez to.Jak nic sie nie zmieni to bedzie trzeba isc do lekarza.

Mam dokładnie to samo. Ból po raz pierwszy pojawił się około pół roku temu podczas podciągania na poręczach (pompki na poręczach) i do tego czasu się nasilił. Najbardziej boli, gdy się zgarbię, wypuszczę powietrze i naciskam w okolicy środka klatki piersiowej. Może ktoś napisze, jak się z tego leczył i czy mu przeszło?

Gość Tomekkk

Ból klatki piersiowej, połączone z nudnościami, zmęczeniem oraz zmianami nastrojów wiąże się z prawdopodobieństwem boreliozy. Jeśli kogoś z Was z obecnymi dolegliwościami ugryzł kleszcz warto również to rozważyć.