Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

jest po 2 opercjach serca=ubytek międzykomorowy ale wszytsko oki. mam 32 lata od 22 lat mam napady częstoskurczu w sumie napady to mam od 12 mieisęcy .do grudnia 2004 brałem cordarone i nie miałem zadnych ale to zadnych napadów!!!! niestety z powdu kordarone miałem nadczynnośc w tarczycy -pech. odstawiony cordarone i zmiana różnych lekoów typu propranonolo i sotahexal = częstoskurcze . do zeszłego roku nie pamietałem co to jest czestoskurcz a żyłem bardzo intensywnie. teraz lecze tarczyce mam obecnie niedoczynnośc i zajebista nadwag wywołana lkeczeniem oraz napady częstoskurczu.
ja mam 40 lat, ale kłopoty z sercem zaczęły się ,gdy miałam 28 od zapalenia mięśnia sercowego; obecnie miewam bóle o charakterze wieńcowym (ale rzadko), mam małą tolerancję wysiłku, no i przede wszystkim dokuczją mi te skurcze komorowe; kilka lat temu brałam cordarone, ale bardzo krótko, gdyż lekarze ocenili, że skurcze są uciążliwe, ale mniej groźne niz zażywanie cordarone (własnie z uwagi na tarczycę); teraz twierdzą, że te dolegliwości są spowodowane zmianami wywołanymi przebytym zapaleniem mięsnia no i nerwami; miałam skierowanie na koronarografię, ale ponieważ zdania doktorów w tej kwestii były podzielone a ja jestem tchórzem więc nie poszłam; ostanio wspominają o ablacji i biopsji serca; napisz, czy jestes z Łodzi i gdzie byłeś operowany; a moze mozesz polecić jakiegoś sensownego kardiologa?; pozdrawiam
w sumie do zeszłego roku leczyłemsie u prof GOCHA fajny gośc ale po ataku z zeszłego oku i tematem z tarczyca zaczolem sie leczyc u prof GAWORA z KOPERIKA fajny gość szanuje go!!! ale chodzi ki o udoskaonaleia lekaó w do mojejgo częstoskurczu-wkurwia mnie te npady byłem na nartach i miałemco 2 dni i w aleni wysilem sę niemówąc juz o alkoholu. dlatego jestem skłonny ZABIEG ABLACJIII
Szczerze mówiąć jeden i drugi jet Bardzo OKI tylke teraz jestm u Gawora ponieważ jest on w Koperniku i ewentualna hospitalizacja odbywa sie prze zkomórke zaden problem. A co do Gocha to zajebisty fachowiec trszoke starszeju daty teraz jest chyba rektorem i kierownikiem kiniki na STERLINGA. ale z ostatnich czestoskurczy wyprowadził mnie GAWOR więc narazie trzymam sie jego ale po wizycie u WAM kto wie co się będzie działo . Nie chciabym sie leczyc u dwóch .a pozatym GAWOR pracwował w WAM iwć troche fo pa kolodowac u konkurencjii. ALE OGÓLNIE JEDEN I DRUGI TO FACHOWIEC
Moja przygoda z migotaniem przedsionków zaczęła się dwanaście lat temu,na lekach/cordarone/ustawiał mnie dr.jacek lambert ,do sierpnia u/r miałem wrażenie że jestem zdrowym facetem lecz po tym terminie moje migotanie zaatakowało mnie z siłą i aktywnościa jakiej nie znałem,dr.lambert skierował mnie do dr.j.Ruty który po zapoznaniu się z historią oraz dokumentacją zaproponował mi wykonanie w sterlingu zabiegu ablacji.I tak w dniu 22.04.a więc w moje urodziny myślę że dostane od losu/w osobach zespołu operacyjnego/szanse na normalne życie czego nie ukrywam bardzo oczekuję................................!?
Piotrek,mój nr 503065690,prześlij sms swój namiar a solennie obiecuję zadzwonić i rozwiać Twoje wszystkie ewentualne wątpliwości.dzisiaj mija równy miesiac od czasu mojej ablacji i nic na szczęscie /złego/ się nie dzieje.
Gość Sławek
Panie Jerzy proszę o kilka informacji na temat Pana choroby (objawy i leczenie do ablacji). Ja też jestem z Łodzi, mam 44 lata i migotanie przesionków od 8 lat. Zastanawiam się nad ewentualnym zabiegiem ale bardzo się boję. pozdrawiam Sławek
Sławek,gdybym ja miał /co wykluczam/nawrót migotania to dzisiaj i bez żadnych obaw oddaje się w ręce tego samego teamu operatorów który robił mnie w kwietniu,tu serdeczne pozdrowienia ipodziękowania dla dr.Jana Ruty,dr.Edwarda Kożluka oraz lekarzy których nazwisk niestety nie znam nie mniej również bardzo dziekuję,to natyle zeby rozwiać Twoje obawy przed tym skutecznym zab iegiem,moja rada jest następująca wbij sobie do głowy i nie tylko że to jest konieczne,a sam zabieg jest koniecznością przez którą musisz przebrnąć...............!W odpowiedzi na : Re: ABLACJA ŁÓDŹ wyslane przez Sławek dnia 2006-05-30 21:36:39: : Panie Jerzy proszę o kilka informacji na temat Pana choroby (objawy i leczenie do ablacji). Ja też jestem z Łodzi, mam 44 lata i migotanie przesionków od 8 lat. Zastanawiam się nad ewentualnym zabiegiem ale bardzo się boję. pozdrawiam Sławek
Cześć ,Sławek jak wcześniej wspominałem od 12 lat miałem napadowe migotanie przedsionków dodatkowo nadciśnienie i jeszcze kilka dodatków,w kwietniu/22/b.r w Sterlingu miałem zabieg ablacji po którym na chwilę obecną jest o.k.sam zabieg jest praktycznie bezbolesny,skuteczność jednego zabiegu określić można na75%,co nie znaczy że choroba musi miec nawrót,w moim przypadku po zabiegu nie biorę na przykład żadnych leków przeciwarytmicznych,inajważniejsze ,jeżeli przestaje skutkować farmakologia to masz tylko jeden wybór,ABLACJA.Mój nr.503065690.W odpowiedzi na : Re: ABLACJA ŁÓDŹ wyslane przez Sławek dnia 2006-05-30 21:36:39: : Panie Jerzy proszę o kilka informacji na temat Pana choroby (objawy i leczenie do ablacji). Ja też jestem z Łodzi, mam 44 lata i migotanie przesionków od 8 lat. Zastanawiam się nad ewentualnym zabiegiem ale bardzo się boję. pozdrawiam Sławek
witam mam pytanie, moze ktos wie czy do badan specjalistycznych(stymulacja przezprzelykowa, ewentualnie ablacja)konieczne jest skierowanie do szpitala z poradni zaburzen rytmu czy wystarczy tylko skierowanie do szpitala bezposrednio od kardiologa.....? prosze o odp.