Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Moj problem zaczol sie w wieku 13 lat teraz mam 18. Lezalem na luzku i w momencie ziewania przekrecilem sie na inna strone. Ale jakos *zle sie przekrecilem* bo nagle zaczelo mnie bardzo bolec serce , im glebszy oddech tym bardziej bolalo, lek przed smiercia, tachykardia, dusznosc ... balem sie zrobic jaki kolewiek ruch , troche przeszlo po 30 minutach. Potem caly tydzien sie zle czulem serce bolalo i nie moglem spac n a lewej stronie. po tygodniu przeszlo ale uczucie ciezkosci w klacie mam do dzisiaj. robilem w tym roku: 2xekg 2xkrew echo usg brzucha Wypadanie platka 1 st , nerwica to mi powiedzieli A ja od jakiegos roku codziennie zle sie czuje , mam tachykardie gdy wychodze poza dom, zdazaja sie rzadko ataki paniki , trzese sie , przy szybkim bicu serca dodatkowe skurcze, dusznosci a pytanie brzmi: co mam robic?
Widzę, że nie odpuściłeś chociaż już wiele razy ludzie ci to tłumaczyli. Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej jest to nie wielka wada serca(ale jednak jest). W większości przypadków nie daje żadnych dolegliwości nawet całe życie, ale u około 10% ludzi z tą wadą ma objawy właśnie takie jak ty piszesz i dziesiątki innych. Piszę bo sam to mam i znam problem. W moim przypadku na pewno odpada dzwiganie zwłaszcza podnoszenie czegoś z ziemi. Twoje pytanie co mam robić??? a co można zrobić na to leku nie ma trzeba sobie radzić choć napewno czasami nie jest łatwo. Jak chcesz sie dowiedzieć czegoś więcej na ten temat zobacz temat Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej. Wypowiada się tam sporo osób na ten temat i może pozwoli ci bardziej zrozumieć tą chorobę/wadę/urodę serca jak to lekarze tez określają.
Słuchaj ja wcześniej trenowałem z ciężarami przez 7lat, a mimo dzwigania żelaza i nadmiernej wagi też nic nie odczuwałem. Kardiolog powiedział że tą wadę mam od zawsze która w końcu na skutek tam jakiś reakcji organizmu np. nadmierny stres została uaktywniona.
Witam ludzie ten cały soso to niepoważny człowiek,pisze takie bzdury że aż się go czytać nie da,ubliża ludziom na forum moim zdaniem powinien wejść na forum dla psychicznych ludzi.Bo moim zdaniem on jest zdrowy tylko,chorym i załamanym ludziom odpisuje takie bzdury że szok.Jak byście poszukali na tym forum to byście poczytali jak ten cały SOSO,traktuje ludzi,pozdrawiam.
Do soso: Wiem, że często czytasz wszystkie posty i również uważam, że: - to co piszesz nie jest prawdą. Każdy mógłyby wypisać na kartce takie określenia jak np.: tachykardia i zacząć wymyślać jak to źle się czuje. Badanie krwi nie jest badaniem do określenia tachykardii, a jeśli byś robił badanie echo - to Twoja wypowiedź miałaby więcej *ładu i składu* (oraz popraw ortografię!!!). I proszę - choć raz napisz coś sensownego, jeśli masz już taką potrzebę pisania na tym forum. Życzę byś wyzdrowiał *psychicznie*.