Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca, ucisk w klatce piersiowej i duszność

Gość hogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 24 lata i od ok swoch tygodni odczowam problemy z sercem. np.przez 10sekund serce zaczyna bic mi szybko i moncno i nagle zaczyna bic normalnie,ja czuje wtedy ucisk w klatce piersiowej i tak jak by mnie cos dusilo,jestem po tym wyczerpana i mam lekkie zawroty glowy. czy to moze byc cos powaznego? sama nie wiem czy isc z tym do lekarza? czy moze nie martwic sie tym? nie wiem co mam robic. moze ktos mi doradzi... POZDRWIAM SERDECZNIE
do iii a ja Ciebie bardzo przeprosze! Mam dokladnie takie same objawy jak Hogi. Mam 30 lat,wszystko zaczelo sie jakis rok temu. Radzilam sobie z tym, swiadomosc podpowiadala , ze to tylko stres i nerwy-dopoki nie poszlam do lekarza:( Wtedy psycha calkiem mi siadla:( stosy lekow, terapie... nerwica lekowa, Tashimoto, tachykardia zatokowa, guzki tarczycowe... czasem lepiej nie wiedziec bo od tych wszystkich diagnoz czasem mozg mi peknie!!! JA-co w zyciu tablet nie bralam i zawsze uchodzilam za niespotykana optymistke:( taaa... wiem... poszlam do lekarza i przynajmniej wiem co mi jest... tylko,ze jakos wczesniej lepiej sobie z tym radzilam. Zreszta-po to jest do cholery to forum,zeby pisac o swoich dolegliwosciach. Pozdro dla Hogi- a dla iii-wyluzuj...
cześć mam 19 lat jak w temacie.. napadają mnie duszności, które występują razem z jakimś dziwnym niepokojem serca (jest głośniejsze i bez przykłądania palców do tetnic jestem w stanie wyczuć puls).. nie wiem jak to określić.. po za tym chce mi sie wtedy wymiotować, mam płytki oddech wrażenie że nie mogę oddychać tak głęboko jak tego potrzebuje mój organizm (zaciągam kilkakrotnie powietrze do granic możliwości żebym się nie udusiła)(wtedy jest mi naprzemian zimno i gorąco).. i może to dziwnie zabrzmi- ale mam tez tak, że *zapominam* o oddychaniu.. co to może oznaczać? dodam, że te dolegliwości pojawiają się falowo w ciągu dnia i okresowo co jakieś dwa miesiące, miesiąc..
Gość BackToBlack
endelea, z tym *zapominaniem oddychania* mam podobnie...bierze sie zupełnie z nikąd, leżę sobie w łóżku i bez żadnego stresu zasypiam, a tu nagle muszę się zerwać, bo brakuje mi powietrza...nie wiem czym to może być spowodowane, ale rozsądek mi podpowiada, że to pewnie stres..pierwszy raz przytrafiło mi się to na wakacjach, w bardzo gorącym kraju, gdzie powietrze po prostu *stało* i myślałam, że to przez duchotę ale po urlopie co jakiś czas znowu mi się to pojawia.. Co to może być?