Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle w klatce piersiowej a częstoskurcz

eliszeba

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielka prośbę:) Ponieważ jestem młodą osobą, mam zaledwie 21 lat i nie bardzo interesują mnie choroby... Urodziłam się z wadą serca, lekarze kazali kontrolować mojej mamie dalej tą wadę, ponieważ nic złego się nie działo mama po prostu zaniedbała to. W wieku około 13 lat zaczęło mnie męczyć, nie mogłam nic robić, szybko się męczyłam, stres i inne dawało sie we znaki. Chodziłam na EKG bardzo często, wyszło że mam przyspieszona akcje serca, ale tez nie wiem o co w tym chodzi. :) Nie lubie chodzic do lekarza, ostatni raz byłam w wieku 17 lat, robili mi echo serca, ktore wyszlo calkiem w porzadku. Od jakiegos roku odczuwam silne bole w klatce piersiowej (boli tak ze nie moge sie nawet ruszyc i trzyma tak na oko z 5 minut minimum) i kolatanie serca, co tez jest wielkim problemem, zwlaszcza jak jest to miejsce publiczne:( Nie moge zlapac przy tym oddechu. Nie wiem czy to wina serca czy moze czegos innego. Prosze o podpowiedz.
Podpowiedź jest tylko jedna - konieczna wizyta u kardiologa! Nikt w miarę myślący nie postawi Ci diagnozy przez Internet, musisz zrobić szereg badań, minimum to echo serca, holter, krew. Eliszeba, nikt nie chodzi do lekarza dla przyjemności. Raczej nIkt specjalnie nie interesuje się chorobami, dopóki ich samych lub najbliższych choroba nie spotka! Pozdrawiam