Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utajony stan przedzawalowy?

Gość Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zaczelo sie 4 tygodnie temu od zawrotow glowy, zaslabniecia i paniki z tym zwiazanej, gdy po raz pierwszy wyladowalem na SOR. Diagnoza: wszystko jest ok, zawal wykluczono. Jedyne co mi zostalo po tym zdarzeniu to oslabienie miesniowe, dyskomfort w klatce piersiowej (umiarkowane gniecenie i pieczenie) i nagle zawroty glowy (uczucie odplywajacej krwi z mozgu), ktore mialy charakter napadowy. Robilem USG serca, EKG (kilka razy), probe wysilkowa, wszystko w normie. Kilka dni temu wyladowalem na SOR z napadowym dretwieniem rak i nog ktore trwalo okolo dwoch minut. Dretwienie zaczynalo sie od stop i rak i szlo do gory. Tak jakby serce zmniejszalo ilosc tloczonej krwi. Myslalem ze umieram. Na SOR zrobiono mi morfologie z uwzglednieniem markerow serca, RTG klatki piersiowej, EKG (kilka razy bo nalegalem), USG brzucha (nie wiem po co).  Wszystko OK i wypis. Nastepnego dnia obudzilem sie z jeszcze wiekszym oslabieniem, wiec wzialem taksowke na SOR. Tam podczas czekania znowu dostalem ataku. Tym razem zdretwialy mi nie tylko rece i nogi, ale de facto cale cialo. Czulem ze to juz koniec. To dretwienie doszlo nawet do glowy, ktora tez mi zdretwiala. Lekarze podniesli mnie z podlogi, polozyli na lozku i zaczeli mnie podpinac pod aparature. Zrobili mi ponownie morfologie, oraz tomografie glowy. Wszystko ok i wypis sugerujacy ze powinienem sie leczyc psychiatrycznie. Ciagle jestem strasznie oslabiony, i zyje w ciaglym strachu przed kolejnym atakiem bo boje sie ze tym razem serce stanie. Nogi mam ciagle jak z waty, i ciagle czuje ten dyskomfort w klatce piersiowej oraz okresowe dretwienie rak po snie. Sam nie wiem co powinienem robic. Czy to mozliwe ze mam ukryta wade serca przez ktora serce na chwile zmniejsza tloczenie krwi? A moze jakas tetnica sie zweza i zapycha? Prosze o pomoc i rade.