Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Weronika

Rekomendowane odpowiedzi

Przykro mi bardzo...Jeżeli lekarze faktycznie popełnili błąd to zupełnie zmienia postać rzeczy.Na pewno jednak nie zrobili tego umyślnie.Żaden lekarz nie chce mięć na sumieniu ludzkiego życia...Pisałaś,że doktorzy nie dawali wielkich szans na powodzenie operacji,czyli,że istniało duże ryzyko niepowodzenia.Wiem,że czujesz smutek i żal do całego świata.Masz do tego prawo,ale nie można zaraz pisać,że cały szpital jest odpowiedzialny za śmierć Twoich najbliższych,że cały personel jest skorumpowany itp.Przez takie osądy może ktoś nie zdecydować się na leczenie w Ochojcu,a konsekwencje tego mogą być opłakane.Gdyby ten szpital był taki zły, to nie jeździliby do niego, na różnego rodzaju zabiegi i operacje, ludzie z całej Polski. Nie chce osądzać i drążyć tego tematu dłużej, bo to nie czas ani miejsce...Trzymaj się Magdalena:)

Jestem po bypasach i miałam szczęście ze znalazłam się w Ochojcu bo inaczej nie mogłabym już tego pisać po porostu ..... Tego typu operacje są najczęściej tymi ostatniej szansy -jeżeli się uda a tak jest w większości -to otrzymuje pacjent drugie życie ,jeżeli sie nie powiedzie =to bardzo przykre ale bez tej szansy pacjent i tak by zmarł. Wiem że przeżycie śmierci kogoś bliskiego jest tragedią ,i nie znam okoliczności w jakich umarła Twoja babcia ,ale jak mogę sie domyślać znając realia z Ochojca to nie była pozbawiona opieki.

Cyt. ,,Do szpitala trafiają ludzie,często bardzo schorowani,którym nie można pomóc.* Choroby trapią ludzi z powodu braku wiedzy i braku logicznego myślenia. Jesteśmy zaprogramowani na konwencjonalne leczenie tak bardzo, że większość nie chce przyjąć innego rozumowania, innych form radzenia sobie z problemem. Dlatego tak dużo ludzi umiera. Na własne życzenie.

Do Aniam- tak, brak wiedzy powoduje, że chorujemy.Wydaje nam się, że to, co jest oficjalnie przyjęte i w powszechnym użyciu jest dobre i ślepo w to wierzymy.... ,,Zapytaj* swój organizm: co się stało, że przestał funkcjonować jak należy? Przecież kiedyś pracował bez zarzutu. Co jest prawdziwym powodem np.miażdżycy (NIE cholesterol!) , chorób serca, czy nadciśnienia, dlaczego, choć przyjmujemy leki i tak dostajemy zawał serca, czy udar? Nasuwa się wiele pytań w kwestii najprzeróżniejszych chorób. Już nie przerażają mnie zawały, wylewy, cukrzyce... Ósmy rok nie biorę leków.I Bogu dziękuję, że wiedza do mnie dotarła. Jak będziesz chciała, dotrze i do Ciebie. 0 501 232 804 Pozdrawiam

Gość Miisusiek

Czy ktos miał wyciągane druty po baj-pasach ? Jestem 8 lat po bajpasach cały czas mam ból spowodowany tymi drutami, kardiolodzy twierdzą że niektóre osoby czuja taki ból, dlatego można te druty usunąć, ale to tez operacja. Bardzo prosze napiszcie cos na ten temat. Baj- pasy miałem robione w Ochojcu u Pana Prof, Bochenka, cudowny człowiek, tak jak jego cały zespół. Pozdrawiam

Jeżeli druty sprawiają ból, można je usunąć. Jest to krótki zabieg, ale wymaga znieczulenia ogólnego (uśpienia). Można usunąć tylko pojedyncze druty (tylko te, które prawdopodobnie dają dolegliwości) lub wszystkie. Aby je usunąć, trzeba oczywiście rozciąć skórę. Kardiochururg w poradni powinien wcześniej sprawdzić, czy przyczyną dolegliwości są druty (czasami lekarze mówią szwy metalowe), czy też niestabilny mostek - najlepiej zgłosić się do poradni kardiochirurgicznej (ze skierowaniem od lekarza POZ).

Gość tasamabasiab

Tylko, że bypassy też będą ,,zarastać*, jeśli nie będzie się przeciwdziałać pękaniom śródbłonka. To mikrouszkodzenia powodują ,ze przyklejają się tak zwane substancje naprawcze (złogi tluszczowowapniowe). Mikrouszkodzenia biorą się z braku stabilności naczyń spowodowanych brakiem substancji budulcowych tkanki łącznej.

Gość po rozum do glowy

Zakazalam mojej mamie brac to wszystkie cardiologiczne trucizny. bierze suplementy, ktorych w Polsce niestety nie ma i boje sie, ze nie bedzie nigdy, albo podrrobione. wysylam wiec z * zachodu*. moja mama , nie bierze wiec nic przepisanego, ale swietnie sie czuje, wyniki tez jej zrobilam, bo na * zachodzie* nie trzeba zebrac o zrobienie badan, albo nie trzeba czekac miesiacami na wizyte u specjalisty. wyniki sa super dobre. lekko podwyzszona leukocytoza, ale tez w granicach normy. pozostale jak u mlodej osoby. LEKARZE TRUJA LUDZI, aby miec kogo leczyc. ktos tu juz o tym napisal, ze odstawil te smieci i chwala tej pani za to, ze tez zmadrzala. ludzie zacznijcie myslec sami. LEKI NIE POMAGAJA, zatruwaja wasze organizmy, oslabiaja wasz uklad immunologiczny, narazaja na wieksze infejcje. madrze jedzcie.. tak jak wasze prababcie i wroccie do starych , bardzo starych rodzai pozywienia. chocby cieciorka. zapomniane, ale jak zdrowe, albo krzem, ktorego w obecnym pozywieniu nie ma. sa pokrzywy, jest skrzyp, wyrzuccie biala make i sol jodowana, czytajcie naklejki, bo wszedzie jest bardzo duzo cukru. zdrowia zycze.