Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie przewracania się serca na tle nerwowym

Gość Smutna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam uczuciea przewracania się serca, uczucia jakby serce uderzało i nagle znowu tylko tak szybko po tym pierwszym uderzeniu.Wszedzie naczytałam się o dodatkowych skurczach ale nie chcę tego mieć i tylko ryczę. W dodatku gromadne są groźne a ja czasem mam gromadne. Byłam u kardiologa i badał mnie ale powiedział,że to uczucie na tle nerwowym. Czy wiec to mozliwe ze nie dod.skurcze choć identyczne objawy? Czuje 2 uderzenia ale czy to nie musi byc to? Lekarz bardzo dobry ,polecany ale nie powiedzial co mi jest czy to skurcze czy co,tylko powiedzial ze to nerwowe a przeciez ma obowiazek mowic jakbyc cos. Czy wiec to mozliwe ze to nie dod.skurcze choc tak podobne do objawów??
smutna :) a robiłaś ekg? holtera? elektrolity? hormonalne badania (tarczyca, nednercza)? morfologie i ine badania? przecież by powiedziećże coś jest na tle nerwowym to trzeba najpierw zrobićbadania :) jak te wyjdą oki to raczej powinno być dobrze :). nie napisałaś nic czy robiłaś badania i jakie :) pozdrawiam
miałam ekg,echo,badania hormonalne,morfologie,byłam u neurologa,endokrynologa i tego kardiologa. Powiedział że to nerwowe nie zlecil holtera bo nie widzial potrzeby. Byl to szpital renomowany. Ale czy to mozliwe ze nie powiedzial ze np mam skurcze na tle nerwowym przeciez powinien powiedzec. Moze to nie skurcze dodatkowe ale czy to mozliwe ze to cos az tak strasznie identyczengo?
Witam Jeżeli odczuwasz jakieś nie prawidłowości w pracy serca to tylko odpowiednie badania mogą wykazać jakie one są i jakiego pochodzenia. Serce może gubić swój rytm z różnych przyczyn np. kłopoty z tarczyca, zaniedbana gospodarka mineralna itp. Wiem o czym mówisz bo miałem podobne skurcze i czasami siedziałem ze strachu nie ruszając się w obawie o następne. Odwiedziłem kardiologa i okazało sie że przyczyną moich skurczy jest wypadający płatek do tego lęk który temu towarzyszy. Dostałem leki na uspokojenie i zwalniające prace serca, które biło jak chciało. Kardiolog u którego byłaś może mieć oczywiście racje, ale ja najpierw bym to sprawdził wykonując parę dodatkowych badań. Sam jak zdałem pytanie czemu moje serce tak pracuje to powiedział, że to nie serce.
Miałam różne badania,cokolwiek to jest wszystko wykluczono i zostały nerwy. Mam tylko obawę przed skurczami dodatkowymi,lekarz kardiolog nie powiedział że mam skurcze dodatkowe. Czy wiec nie mam ich czy uznał że nie trzeba mówić że to to? Czy to możliwe,że to nie są dodatkowe skurcze choć czuje 1 uderzenie zaraz po drugim?
smutna nie rozumie dlaczego nie dał ci na holtera przecież na dodatkowe skurcze czy inne zaburzenia czasami tzreba polować bo nie za kazdym razem wychodzą, co nie oznacza ze ich wcale nie ma! przepraszam ale dziwi mnie takie podejscie lekarza, pozatym nawet jak to na tle nerwowym to i tak tzreba się upewnić i zrobić holtera. może u innego lekarza poszukaj? widzisz mi też nikt nie wierzył ze mam cały zcas tachykardię aż w końcu dostałąm skeirowania na holtera a potem kolejny i koljeny i co? wszystko wyszło że nie wymyśliłam sobie i nawet jak śpie to mam itp - i to nie na tle nerwowym smutna nie daj się i poproś o holtera buziaki
Witam wszystkich :) Tak czytam te Wasze wpisy i powiem Wam,że miałam to samo,ale już tego nie mam. Dlatego teraz chcę innym pomóc. Po pierwsze nalezy zbadać sobie hormony tarczycy (TSH, FT3, FT4) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz (jestem tej pani doktor wdzięczna) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum (wapno) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest stresowe, my też za bardzo się przejmujemy,a jednak nie uzupełniamy braków. Czekam na poprawę u Was. Piszcie .Pozdrawiam :) Smutna nie czytaj najlepiej :) bo to szkodzi Ci , dobierasz sobie rzeczy,które nie dotycza Ciebie. Lekarzowi ufaj, tymbardziej ,że to kardiolog i że wszystko jest w porządku, zazywaj mikroelementy i wszystko wróci do normy :)