lalka Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Pisałam wcześniej wątek na temat *jaki styl życia w kardiomiopatii*,teraz bardzo proszę o informacje czy jest możliwe ażeby mieć kardiomiopatie gąbczastą(niescalenie lewej komory)i kardiomiopatie przerostową razem *na jednym sercu*?Tak wyszło na NMR u syna(15)(wcześniej miał udar niedokrwienny)w/g lekarza ma jedną i drugą kardiomiopatiae.A oprócz tego zwężenie zastawki aortalnej niewielkiego stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Kochana nie wiem czy ktos na tym forum ci pomoze ale pomyslalam zebys weszla na inne forum: www.sercedziecka.org.pl Mysle ze moze na tamtym forum ktos ci odpowie.Sa tam super rodzice z chorymi dziecmi.Pomagaja sobie na wzajem.Warto odwiedzic. I jeszcze jedna stronka: www.arytmiaserca.pl Tam odpowiada Pan doktor.I pisza do niego osoby nie tylko majacy arytmie.Chodzi o Twojego syna wiec nie dziwie sie ze poszukujesz jak najwiecej informacji.Ja jestem w podobnej sytuacji i tez chce wiedziec jak najwiecej. Pozdrawiam i zycze zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Filonka Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 myślę, że jest możliwe, bo kardiomiopatia przerostowa dotyczy też lewej komory. Ale skąd u takiego dziecka udar? jakby proponowali kardiowerter to się nie wahaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Filonka Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Sorry, dopiero doczytałam, że ten udar miał przez kardiomiopatię. Jeżeli masz jeszcze dzieci to je badaj, bo u mnie kardiomiopatie dotyczyły dwójki moich dzieci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi