Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy i osłabienie organizmu

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam gdzies bardzo dziwne objawy nie wiem co to moze byc mam objawy od wczoraj to znaczy Mam stany podgorączkowe od wczoraj natomiast oslabienie organizmu juz od dawna mam. Mam brak apetytu oraz widze czasem za mgłą. Z czym to mzoe byc zwiazane ostatnio tydz temu rpzechodzilem grype jelitowa ale czulem sie bardzo dobrze przez pare dni ale nadal bylem oslabiony prosze o pomoc mam 19 lat a przez te oslabienie i te dolegliwosci nie moge sie cieszyc zyciem :(
Co oznacza stan podgorączkowy/kiedy mierzone i ile stopni/Osłabienie może być spowodowane gorąćzką,jednak jak u Ciebie ten stan utzymuje się zby dłygo,nie wiem ile miałeś stopni w początkowej fazie choroby ,czy bierzesz obecnie jakieś środki na zbicie temp.jakie stosujesz leki.Czy występuje biegunka?Może leczą Cię na grype jelitową a Masz zakażenie bakteryjne.
wacha sie od 36.3 do 37,3 od Poniedzialku tego tyg grype jelitową przechodzilem tydz temu bylem juz zdrów w ta sobote i brałem lekarstwa przepisane przez lekarza on tez mowil ze to moze byc na tle bakteryjnym i przepisal odpowiednie leki. Ospałość i ogolne zmeczenie odczowam juz hoho od roku. Po za tym mam wachania nastroju od tygodnia i rowneiz od tygodnia mam znikomy apetyt potrafie nic nie jesc do 17 i nie jestem glodny. Jesli chodzi o srodki przeciw gorączkowe wziolem Gripex wczoraj z rana dobrze sie czuje lecz po polodniu pieką mnie oczy i policzki.lecz nie bolą mięsnie Obecnie nie mam biegunki wszystko wyglada w porzadku i bezproblemowo jesli chodzi o te czynnosci
Witam, tą temp. 36.3 do 37.3 to masz na lekach obniżających gorączkę? Jeżeli taką temp masz bez zastosowania leków na obniżenie gorączki, to prawdopodobnie jest to spowodowane jakąś infekcją wirusową. Jeżeli byś miał gorączkę, tak pow. 38.5, to należało by winić bakterie. Powiem Ci, że ja również kilka miesięcy temu przechodziłem infekcję. Temp. na początku (1 dnia) wynosiła 38,5. Później przez jakieś 3 mieś. wahała się między 36.1 a 37.3. Początkowo miałem zapalenie krtani i gardła. Lekarka dała na to Zinnat 500 mg. NIc nie pomogło (bo był to wirus a nie bakteria, więc nie mogło pomóc). Wymaz z gardła nic nie wykazał (znaczy, że nie było bakterii i grzybów, ale mogły być wirusy, bo ich to badanie nie identyfikuje). Po ok. mieś. gardło i krtań były wolne, ale te wahania temp. pozostały. Podczas choroby jadłem dużo czosnku w ząbkach. Ma on właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i co najważniejsze przeciwwirusowe- co i Tobie polecam. Czosnek jest ponadto dobrym lekiem przeciwko wirusowi gryppy Po tych kilku mieś organizm uporał się jednak z infekcją. Ale widzenia przez mgłę, to nie miałem. Jeżeli te problemy z oczami występują ciągle, to być może masz astygmatyzm i powinienneś chodzić w okularach. Jeżeli jednak mimo wszystko podejrzewasz bakterie, to zrób sobie posiew. Przynajmniej będziesz miał pewność, że to nie one. Pozdrawiam i życzę zdrówka, byś znów mógł czerpać radość z życia!!!!