Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w brzuchu

Gość basia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Znalazłam Wasz wątek przez przypadek. Mam coś podobnego drugi tydzieńi. A mianowicie: kopniaki z lewej strony brzucha, taki mocniejszy ucisk, czasami ta *kulka* idzie pod prawe żebro, czasami pod lewe. łaskotanie gdzieś z prawej strony. Wiem jak kopie dzidzia bo już jedno dziecko urodziłam. Myślałam też o (odpukać) ciąży, ale od 4 miesięcy mam normalny okres, z mężem nie śpimy od tych nieszczęsnych 4 miesięcy. Mam problemy ze wzdęciami. Coś mi tam w brzuchu chodzi, kopie, łaskocze, potem uchodzi powietrze i znowu to samo. Acha i pulsowanie po prawym żebrem w rytm serca. Za tydzień idę do lekarza na usg, a teraz nie wiem co o tym myśleć. Słyszę jak jelita pracują, coś mi się tam przeciska,a przy naciśnięciu się odzywają :). M

Witajcie. Miewam dokładnie te same dolegliwości, co większość tu osób. Odczuwam pulsowanie w lewym dolnym boku. Już drugi miesiąc nie mam miesiączki. Oba testy ciążowe jakie zrobiłam były ujemne. Nie mam odwagi iść do lekarza. A panicznie boje się ciąży. Znacie może jakieś sensowne wytłumaczenie?

Gość zalamana15

Ludzie też mam takie objawy i gwarantuję wam że to pasożyty.Nie odkryłam jeszcze jakie ale jakby coś to dam znać.Ruszająca się wątroba i ogromny brzuch?!Może to bąblowica lub motylica wątrobowa.Wiem że bąblowica atakuje przeważnie wątrobę i brzuch staje się wtedy duży.Trzeba zrobić usg czy nie ma torbieli.Są też badania krwi na przeciwciała bąblowca.Jeśli ktoś wie jaki pasożyt powoduje to pulsowanie to niech koniecznie napisze!

Hej mam 15lat i od pewnego czasu coś pulsuje mi w brzuchu:( Boję sie że to może być ciąża a z chłopakiem współżyłam jakieś 4tygodnie temu jednak wiem że on nic tam w środku raczej nie zostawił..Nie mam jakiejś specjalnej diety ale miałam tak że pare dni pod rząd mało jadłam..Miesięczka miesiąc temu była normalnie teraz dopiero ma być i nie wiem co robic,boję sie porozmawiać z Mama a tym bardziej iść do lekarza;(;(;( co to może być??;(

Dziewczę drogie na ciążę to nie wygląda bo 4 tygodniowy płód to xlepek komórek wielkości mrówki ......to na pewno by tak nie szalało to twoje dziecko :)Jelita pracują i mozę to twoje pulsowanie .Po drugie tętnica brzuszna niekiedy daje takie odczucie .A na drugi raz warto zabezpieczyć się żeby potem nie rwać włosów z głowy :)

Ja też od pewnego czasu zauważyłam te objawy co u większości z was. Najpierw było pulsowanie w brzuchu kiedy się denerwowałam potem dosłownie wybrzuszanie i ruchy w różnych okolicach brzucha. Do tego doszła ochota na jedzenie słodyczy w dużych ilościach, brzydki zapach z ust, ogólne zmęczenie, sińce pod oczami, pogorszenie wzroku, brak koncentracji. Poczytałam trochę o tym i wyszło mi niestety, że mam pasożyty. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale z tego co czytam oni nie wierzą w pasożyty i bagatelizują sprawę. Poza tym rzadko to wychodzi w badaniach...

Witam. Ostatnio leżąc na brzuchu oraz słuchając muzyki położyłem sobie telefon na brzuchu (w okolicy pępka) i wstrzymałem oddech na chwilkę. Wyczułem, że telefon lekko drga w rytm bicia serca.Povprostu czuje puls w brzuchy przy wstrzymanym oddechu. Nie wiem czy to normalne. Mam 19 lat. Waga prawidłow- choć bliżej mi do niedowagi niż do nadwagi. Czy może to wynikać z tego, że jestem chudy?

Ja tez tak mam czuje wyrazne ruchy w brzuchu mialam badania krwi i moczu (w moczu cıala ketonowe wyszly 5normalnıe ujemne) krew norma usg jamy brzusznej norma gınekolog wszystko w normıe nıe wıem co mı jest czuj sıe cıagle senna powıekszyl mı sıe brzuch czuje cıagle kopnıecıa ı ruchy(gınekolog odpowıedzıal po zwyklym badanıu ze nıe jestem w cıazy) pulsowanıe w brzuchu okropneeeeeeee cala chodze jak leze cal cıalo pulsuje masakra strasznıe mnıe to meczy ı przeszkadza najgorsze jest to cıagle oslabıenıe ı nıechec do czegokolwıek

Gość Gosc alicja

Od kilku dni też mi pulsuje w brzuchu.  Mam od 6 lat założona spiralę i wczoraj pierwszy raz zemdlałam i uderzyłam się w głowę  nikogo nie było jeszcze w domu sama sobie poradziłam wstać, wymiotowałam także wczoraj. Nigdy nie byłam w ciąży. Ale planuje z moim chłopakiem. Nie wiem co mi jest ktoś może mi poradzić . Jutro idę do ginekologa i dowiem się co mi jest . Strasznie mnie boli brzuch i plecy. pozdrawiam.