Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki uboczne zażywania beta blokerów u mężczyzn

Gość Andrew W.K.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ja biorę METOCARD z powodu arytmii serca i wypadania płatka zastawki dwudzielnej z falą zwrotną do lewego przedsionka(+(++) .Te tabletki przepisał mi endokrynolog z powodu arytmii oraz zapalenia tarczycy przewlekłego i czasami nadczynnosci GRAVES BASEDOWA bo czasami mój wynik z TSH był ponizej normy.TE tabletki metocard zazywam od 1.5 roku i powiem,ze czuję się okropnie coraz gorzej.Jedyne co to tylko mi uspakaja serce nic poza tym.Popadłam w depresję gdyz on powoduję u mnie wszystkie objawy uboczne.Najgorsze jest ,ze stałam się bardzo nerwowa z wszystkim się kłócę,nie mogę spac,mam okropne zawroty głowy i zaburzenia równowagi,ze od roku prawie nie wychodzę z domu.Nie jestem w stanie dłuzej niz 10 minut utrzymac się w pionizacji i od razu dostaje zawrotów głowy i oblewają mnie poty .Mam koszmary senne,poprostu jestem tak wyczerpana ,ze nie jestem w stanie sobie posiłku przygotowac.Do tego mam straszną nadwrazliwosc na swiatło i zapalenie spojówek,ze nie mogę wyjsc na słonce wogóle,do tego musiałam kupic ciemniejsze zasłony i mam ciągle zasłonięte nawet gdy nie ma słonca.Poza tym strasznie zaczełam przybierac na wadzę mimo,ze straciłam apetyt i prawie nie jem,gdyz te tabletki zatrzymują płyny a ja choruję na kamicę nerkową i asymę oskrzelową.Co do impotencji u męzczyzn to nie wiem bo czytałam,ze powodują ją .Ja jestem kobietą i przyznam się ,ze kobiet tez to dotyczy bynajmniej mnie bo te tabletki powodują depresję i tak okropne samopoczucie,ze o sprawach sexsu wogóle nie myslę.Niestety będę musiała pójsc do lekarza i poprosic o zmianę leku bo się poprostu wykonczę.JESTEM od roku więzniem we własnym domu ,bo nie mam na nic siły i nie mogę utrzymac się na nogach takie mam okropne zawroty głowy i zaburzenia równowagi.Dodam,ze miałam rózne badania i byłam u neurologa i laryngologa badac błędnik i jest o key! czyli to te tabletki betablokery METOCARD u mnie wywołuje wszystkie objawy uboczne.To nie dla mnie tabletki.POZDRAWIAM!
Gość wracajacy

Ja bralem polocrd przez ponad 2 lata po zawale serca i od paru miechow ptaszek niechcial ciwierkac wiec zrobilem testy wysilkowe i zmienilem tabletki rodzinny zasugerowal ze moge je powoli odstawiac i tak zrobilem od tygodnia niebiore do tego dolozylem maly wspomagacz dla facetow i wracam do formy efekt jest pomalutku widoczny te blokery moze i ratuja czesc pacjetow a reszte wpedza w depresje. mam 36 l at i niechce byc kaleka zmieniam tryb zycia wiecej ruchu i usmiechu to pomaga .Powodzenia bracia w chorobie.D

Witam. Mam 57 lat i od lutego 2012 roku po wizycie u lekarza zlondowałem w szpitalu. Powód? Napadowe migotanie przedsionków. Trochę badań na oddziale wewnętrznym i po 3 dniach wypad. Prochy: B-blok: Nebilet 10 1/2 przy tym Polfenon, Tritace 5. Tak do 5 stycznia br. Teraz kardiolog przebadał mnie w szerz i wzdłuż i???? zmiana. B-blok: Bibloc 5 po 1/2 2X, Polfenon, i tak jak wcześniej Warfin. Powiem tak: Stanów głównie lękowych mam dużo więcej niż przez rokiem. Sypiam różnie. Stres częściej mnie odwiedza a z potencją spoko bez zmian od lat. Jest coś na rzeczy, że jednak lekarze nie chcą jakby słyszeć powiązań wyższego poziomu stresu i stanów lękowych z prochami właśnie z grupy B- blok czy zbliżonych.Migotanie miałem na Nebilecie prawie dziennie do kilku godzin a teraz na biblocu 1,2 razy na tydzień ale widzę cenę za *komfort*. Pozdrawiam ogół

Gość ferdek12345

Przy betablokerach moga byc problemy z erekcją, wolna akcja serca mniejsze ciśnienie, u mnie wytrysk nastąpił przy *flaku* dziewczyna , czułem że próbuje stanać ale serce zaczeło klekotać jak złom troche podszedł do góry ale zaraz opadł

Witam ja przerobiłem blokery 3ej generacji ale na nich miałem cały czas skoki cisnienia i napewno psycha mi siadała byłem wystraszony nawet jak uciekałem od tego np.oglądając komedie , czułem ze zaczyna mi serducho dziwnie brykac a na szyji robiły sie czerwone plamy jak z nerwow podniecenia itp. facetka czesc lekow mi odrzuciła .zostałem przy Co-bespres 16025 i bisocard 5mg rano a na noc biore primacor 10mg mimo ze te tabletki primacor są na dzien . generalnie cały efekt dobrego cisnienia jakie teraz mam zrobiła tania stara tabletka własnie BISOCARD . a co do ptaszka to mam wrazenie ze nie spiewa tak jak dawniej aczkolwiek cos tam jeszcze nuci ,mam 40 lat . zastanawiam sie czy ten bisokard ma na taki stan rzeczy wpływ, bo inny lekarz powiedział mi ze tak . jak ma ktos wiedze o tym co opisałem to prosze napisac, dzieki heja.

Ja tam nie wiem mam prawie 41 lat , biore betablocker już jakiś czas zgodnie z zaleceniami lekarza i nic , absolutnie nic złego ani nie przyjemnego sie ze mna nie dzieje. Żyje normalnie , czasem wypije ze znajomymi alkohol , zapale papierosa i czuje sie normalnie. Nie mam równiez trudnosci z erekcja , a moje zycie seksualne jest takie samo jak przed braniem leków.

No cóż na betablokach jadę od 16 lat ,najpierw atenolol 2x 25 teraz betaloc 75 próbowałem jeszcze bisocardu 5 ale krótko ,niestety akurat u mnie jakbym odstawił nawet na 1 dzien to pukawa mi wyskoczy plecami biore to na nadcisnienie i tachy i epizodyczne arytmie z seksem wszystko wporządku mogę 10 x dziennie , gorzej z alkoholem cwiarteczka z rzadka to max ,czasem góra 2 piwka intrakcja beto z alkoholem objawia sie u mnie waleniem serducha więc ograniczam jak mogę inna sprawa to duża nadwaga ok.25 kg u mnie