Gość Kaska Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 czy to prawda ze zazywanie betablokerów powoduje wieksza smiertelnosc? i czy jak juz raz sie zacznie zazywac takie leki, to do konca zycia trzeba je brac? (oczywiscie nie nalezy odstawiac nagle) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dana Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 aczym to sugerujesz ta smiertelnosc uwazam ze wszystkie leki jedno lecza a drugie kalecza Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nerw lisciowy Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Pierwsze słyszę by ktoś umarł od zażywania np propranololu, za to wiem o przypadkach śmierci tych którzy mieli zalecone je łykać, a nie robili tego :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kaska Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Rozmawiałam niedawno z osoba która ma dodatkowe skurcze i wysokie tetno, po wielu badaniach , dostała na to bloker Biostotal (moge cos w nazwie przekrecic) i rade zeby sie niebac go zazywac bo nie powduje zwiekszonej smiertelnosci jak inne nowe blokery na arytmie. a ja biore Betaloc50 wiec tak sie zaniepokoiłam...stad moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Łukasz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 B- blokery działają antyarytmicznie bo zmniejszają akcję serca, jeśli stosuje sie je u ludzi bez przeciwskazań tzn. astma, depresja, bloki, choroba naczyń kończyn dolnych to są bardzo pomocne. Groźne jest ich odstawienie nagle- serce przyzwyczajone do bicia wolno nagle przyspiesza, może spowodować nawet zawał. Niestety takie sytuacje sie zdarzają. Dlatego apeluje- odstawianie leków bez kosultacji z lekarzem jest po prostu strasznie nierozsądne, bez względu na przyczynę odstawienia- po prostu można wpaśc w wielkie kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 bzduuuuuuryy.blokery nie powodujĄ ŚmiertelnoŚci szybszej czy jakiejŚ tam.ja brałam długo proplanolol choć jest lekiem nieco przestarzałym.myŚlę ,że chodzi raczej o to żeby brać leki nowej generacji bo na pewno majĄ mniej skutków ubocznych.teraz biorę betalok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mirek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Odstawienie leku grozi powikłaniami. Gdy serce jest chore np. 25%wydajności - reszta jest martwa (po zawale) i reaguje nadmiernie na adrenalinę oraz inne czynniki np. stres, zdenerwowanie,wysiłek to tylko betablokery ratują sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pablo Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja uzywam Metopro...itd od 4 lat, bardzo mi pomogl. Ogolna kondycja mojego organizmu poprawila sie ogromnie.Uklad nerwowy, ktory dotad fatalnie wplywal na zachowanie serca,wyciszyl sie.Czeste migotania,dygotania serca,czeste paniki w jakie bez powodu wpadalem,krotki odech, ustapily lub wyciszaja sie z dnia na dzien.Niestety ubocznym skutkiem,ktory zauwazylem od pewnego okresu czasu jest malejacy z dnia na dzien poped plciowy. Dawniej dzien bez chociaz jednej kobiety byl dniem *straconym* oczywiscie bywaly dni i tygodnie z jedna za to bardzo czynna *zawodowo*:) Niestety choc stosuje coraz wieksza selekcje jakosciowa, choc zmniejszam wiek partnerek a ich atrakcyjnosc pod kazdym wzgledem rosnie,mnie coraz mniej rosnie :( Blagam,moze ktos pomoze rozwiazac moj problem?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość luska Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Ja przez wiele lat używałam metocardu - z powodu nadciśnienia i arytmii. Teraz jestem po ablacji i lekarz zmienił mi lek na xartan. I żyję. Tak więc można spokojnie odstawić betabloker i żyć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Alicja Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja przez 4 lata brałam betabloker, pod koniec tego okresu 7,5 mg concoru dziennie. Teraz jestem po ablacji i od 4 mies. nic nie biorę. I normalnie żyję i czuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi