Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem robione ekg, na którym stwierdzono u mnie RBBB. Zrobiono też echo serca, które nie wykazało żadnych patologii!!! Lekarz poinformował więc mnie, że to nic wielkiego, to teraz częste przypadki i ludzie normalnie z tym funkcjonują. Żyję więc normalnie, nie mam żadnych dolegliwości i nigdy nie miałem. Tylko czy aby na pewno nic sie z tym nie robi. Staram się o przyjęcie w szeregi żołnierzy zawodowych i czy ktoś wie czy takie ekg przejdzie? czy tez od razu mnie zdyskwalifikują?
Gość stracatella
W zasadzie prawie każdy otrzymuje taką odpowiedź jak ty - oczywiscie z małymi wyjątkami bo RBBB jest czasem wynikiem zawału lub innych dolegliowści ale zasadniczo jeśli występuje bez innych nieprawidłowości to nie jest groźne. Jeśli moja wypowiedź pomoże Ci w jakiś sposób bardziej niż lekarza... ;) I nie grzeb o tym za wiele bo niepotrzebnie wpuścisz sie w poczucie choroby - tak jak ja. pozdrawiam stracatella
Witam! Moja 1,9l córcia trafiła ostatnio do szpitala z wysoką gorączką i tachykardią. Zrobiono jej badania i oto wyniki: EKG: Tachykardia do 190/min. Prawogram. RBBB.RV. Holter: Przez całą dobę rytm zatokowy, o średniej częstości 130/min. Maks 197/min. min. 79/min. Bez NCN, bez Vex, bez pauz RR*2000ms. Tachykardia zatokowa Proszę pomóżcie mi w interpretacji bo na wizytę u kardiologa dziecięcego musimy swoje odczekać, a te cyfry i skróty nie dają mi spokoju. Z góry dziękuję.