grazyna56 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam. Mam 52 lata i stwierdzony zespół MAS - (Zespołem MAS kardiolodzy nazywają napadowe występowanie bloku przewodzenia przedsionkowo-komorowego z towarzyszącymi objawami, najczęściej w postaci omdlenia lub utraty przytomności.) Lekarz stwierdził że ma mi zostac wszczepiony rozrusznik serca. Moje pytanie jest następujące. Czy bedę mogła pracowac zawodowo po wszczepieniu takie rozrusznika? no i jak bedzie wyglądało moje życie codzienne. Jakie są ograniczenia? Dodam jeszcze że jestem pracownikiem biurowym telekomunikacji polskiej i cały dzień spędzam przy komputerach monitorach telefonach komórkowych i innych urządzeniach elektronicznych. Grażyna z Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość adam56 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Ten sam rocznik (56), ten sam zespół chorobowy (MAS). Od 10 lat mam rozrusznik (Biotronik, dwujamowy). Pracuje w firmie IT, z komputerami i telefonem komórkowym. Proszę być dobrej myśli. Nie przestałem jeździć na nartach, chodzić po górach (Alpy), wciąż jeżdżę na rowerze i pływam. Ograniczam tylko podnoszenie ciężkich przedmiotów a plecaki noszę bardziej na prawym niż lewym ramieniu. W niczym to małe urządzenie nie przeszkadza a kilka razy już uchroniło przed utrata przytomności w sytuacjach dawniej krytycznych. Adam z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Aw8017050 Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Głupoty. Jak tyle robisz to po co vi rozrusznik? Nie siej głupoty.Ja mam rozrusznik 23 lata. Nie pisz pierół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi