Gość Lidka Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Zamykanie przecieku w sercu za pomocą amplacera, co mnie czeka ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdalena:) Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 mój syn 2 lata temu miał zamykany ubytek ( w Zabrzu) co prawda nie Amplatzerem ale inną *parasolka* miał kilka ubytków Zabieg nie jest długi , wykonywany w uśpieniu , potem należy leżeć przez 6 godz nie zginać nogi ( miejsce w pachwinie przez które *wchodzą* lekarze ) Po zabiegu na drugi dzień mozna już ;pójśćsamemu do toalety , a kolejne 2 dni to całkowity powrót do zdrowia . Jeśli masz pytania chętnie odpoiwem , gdzie masz mieć wykonywany ten zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza
kajol1 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witam serdecznie. Widze ze zaczelas nowy post.Szkoda ze nie napisalas do mnie na gg.Ja tez jestem ciekawa np.gdzie sie leczysz,czy masz jakies objawy,ile masz lat itp.Ja mam kontakt z kilkoma osobami z ubytkiem tez przed zabiegami.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ola Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Madzia to skarbnica wiedzy nt zamykania ubytków . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lidka Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Ola ja widzę, że jestes takim dobrym duszkiem, przynajmniej ja tak Ciebie odebralam. Mam 38 lat, jestem pedagogiem , pracuje z dziećmi. Mam trójkę swoich oraz męża, psa goldena i dwia papuzki nimfy :-))Ubytek przegrody międzyprzedsionkowej 2cm, powiększoną prawą komorę serca, przekrwione pluca i predyspozycje organizmu do bezinwazyjnego zamknięcia przecieku amplatzerem. Podwyższone cisnienie bylo pierwszym objawem, puchniecie nóg, palcy u rąk zwłaszcza w nocy, meczenie sie przy sprzataniu, bieganiu, plywaniu, jakimkolwiek niewielkim wysilku, nie wspomnę już o wspinaniu sie po górach, to wszystko w ramach wycieczek z dziećmi, myślałam , że to brak kondycji :-) ale powod jest inny. Zabieg mam ustalony na 2 października w Zabrzu, opiekuje się mną doktor Piotr Łata, przesympatyczny człowiek. Widziałam ten Amplatzer- mały druciany grzybek. Zabieg bedzie w znieczuleniu miejscowym czy w całkowitym uśpieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi