Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedomykalność zastawki mitralnej a intensywne ćwiczenia siłowe

dominiks24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo prosze o wyjasnienie wynikow ; holter ekg sredni rytm HR 77 max rytm HR 132 min rytm HR 42 2 pojedynczych nadkomorowych pobudzen przedwczesnych 4 bradykardii 167 pojedynczych przedwczesnych pobudzen komorowych 1 bigeminii 3 trigeminii 1 par oraz echo serca glownie chodzi mi o niedomykalnosc 1 stopnia zastawki mitralnej bo to mi wykrylo to badanie reszta w normie ,chodzi mi glownie o to czy moge uprawiac sport dosc intensywnie(cwiczenia silowe) dodam ze mam 27lat niepale,niepije i prowadze zdrowy tryb zycia oraz przez prawie 10 lat cwiczylem zapasy dosc intensywnie i chcialbym dalej uprawiac sport ale troche mnie to wszystko niepokoi,powodem zrobienia tych badan byl bol w klatce piersiowej z gory dziekuje za odp pozdrawiam
Gość Ewa z Zabrza
Witam. Dziwię sie, że tego pytania nie postawiłeś swojemu lekarzowi - on jest od tego by pacjentowi wszystko objaśnić w taki sposób by to zrozumiał. Moim skromnym zdaniem powinieneś być pod stałą kontrolą kardiologa i zażywać leki nasercowe. Pamiętaj, to bardzo ważne by być zorientowanym co się z Twoim sercem dzieje. To nie przelewki. Może się okazać, że w przyszłosci trzeba będzie zrobić ablację. Życzę powodzenia i zdrowia.