Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie przecieku między przedsionkowego

Gość lidka373

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak zapewne wszyscy wtajemniczeni w wrodzone wady serca wiedzą, że jest to przeciek między przedsionkowy czyli tzw. dziura w serduszku, moja jest niewielka ma 4mm. Jutro mam konsultacje w klinice w Zabrzu , coś będą z tym robić tylko powiedzcie co: zamkną czy raczej zostawia do leczenia farmakologicznego?
Gość Magdalena :)
byc może się nie znam - nie jestem lekarzem , ale jestem mamą chlopca który przeszedł zarówno jedno ( ablacja ) jak i drugie ( zamyknięcie ubytku parasolką Starf-lex ) Były to 2 odrębne zabiegi dotyczące 2 różnych spraw choć co prawda jedno było wspólne - SERCE pozdrawiam
Witaj serdecznie Klaudia.No niestety na forum serce dziecka raczej nie pomoga.Mam znajoma ktora tam pisala i mozesz przeczytac jej post i ile dostala odpowiedzi.Zreszta co moze wiedziec rodzic o zamknieciu jak czeka pod sala operacyjna.Najlepiej rozmawiac z osoba ktora sama to przezyla.Ja mam ASD1 i zeby byla 2 to bym sie poddala zamknieciu bez namyslu.To nie takie straszne jak sie wydaje.Tu na forum pisze Pat.Ona jest po zamknieciu-cewnikowanie.Super by bylo zebys z nia porozmawiala.Napewno rozwieje Twoje watpliwosci.Mam nadzieje ze Pati sie odezwie.Pozdrawiam serdecznie.
Witam, mam 16 miesieczna córke i jakis czas temy dokładnie w rudniu wykryto u niej wade wrodzoną cerca pod postacia ASD2 + PS VALV. Jej stan ogolny jest dobry. Czynnosc serca miarowa. Szmer skurczowy 3 / 6. Powiekszona prawa komora . Duże ASD@ o srednicy 9 mm z przepływem L-P w styczniu bedzie miała zabieg, ale nie wiem czy nie bede musiała za niego zapłacic, gdyż jestem z Irlandii i nie pracuje w Polsce oraz nie jestem tutaj ubezpieczona. Słyszałam ze dzieci do 2 roku zycia maja taka operacje za darmo, ale nie wiem czy to prawda. Prosze o odpowiedz kogos kto wie cos na ten temat. Dziekuje i Pozdrawiam